Santa Susanna és el municipi del Maresme amb més distincions Biosphere al turisme sostenible

Divendres, 6 de de maig de 2022 a les 00:00

El poble obté 12 segells dels 95 que s’han lliurat a la comarca a empreses, entitats, serveis i  institucions on es reconeix el seu compromís amb la sostenibilitat

Santa Susanna ha estat reconeguda per la seva aposta pel turisme de qualitat i sostenible. En el marc de la Jornada de Sostenibilitat organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona que s’ha fet al poble, 12 empreses i serveis de Santa Susanna han obtingut el segell Biosphere Sustainable. Es tracta de: AQUA Hotel Aquamarina & Spa, AQUA Hotel Montagut Suites, AQUA Hotel Onabrava & Spa, Chic Apartments, el Cuc de Santa Susanna, Hotel Alegria Caprici Verd, Hotel Alegria Mar Mediterrània, Hotel Tahití Playa, Masia Can Rosich, l’oficina de turisme, la Platja de Llevant i la Destinació Santa Susanna.

De fet, Santa Susanna és el municipi del Maresme amb la xifra més alta de reconeixements, 12, seguit de Calella i Pineda de Mar, amb 11 segells i el Masnou amb 10. A la comarca s’ha lliurat el segell Biosplere Sustainable  a un total de 95 empreses, serveis i destinacions turístiques adherides l’any 2021 al programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere reconegudes per l’Institut de Turisme Responsable (ITR). Una marca de confiança a nivell mundial que acredita la seva aposta per les pràctiques sostenibles i permet millorar el seu posicionament en relació al turisme sostenible.

Mirar cap el futur

La principal conclusió de la Jornada de Sostenibilitat --on es van lliurar els Biosphere—és que el futur del sector turístic passa per aquest Compromís amb el medi ambient i amb la tecnologia; que és en aquest sentit on cal invertir i apostar. L’alcalde Joan Campolier, ha insistit que aquest “és un treball intensiu, però que val la pena l’esforç  i ha posat d’exemple l’aposta de Santa Susanna: “El nostre objectiu és viure i conviure amb el turisme, amb la millor qualitat”, ha afirmat.

El president del Consorci, Joaquim Arnó, ha destacat que “l’aposta del Consorci en aquest àmbit és donar una cobertura a nivell territorial a entitats públiques i a entitats privades que fan unes apostes decidides per accions concretes destinades a la circularitat mediambiental i a tenir un turisme sostenible i de Km 0”.

L’acte ha comptat amb la participació de la gerent de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, Soledad Bravo Letelier, qui ha destacat la importància del segell Biosphere tant a nivell estatal com internacional. En el mateix sentit s’ha expressat la diputada de Turisme de la Diputació, Abigail Garrido.

Darrera actualització: 06.05.2022 | 10:21

Imatges

Premis Biosphere