L’Ajuntament fa servir un ramat de cabres per tenir nets els tallafocs de les urbanitzacions

Dilluns, 26 de de febrer de 2024 a les 00:00

Aquest any, pasturaran per les franges perimetrals de Can Gelat, Can Torrent i Can Ratés per eliminar les restes de vegetació que poden ser combustibles en cas d’incendi.

L’Ajuntament ha decidit aplicar un sistema el màxim d’ecològic i efectiu per a la neteja de les franges perimetrals de les urbanitzacions de Santa Susanna, que són les que serveixen per apaivagar el foc en cas d’incendi. Durant els propers dies un ramat de 300 cabres pasturarà pels tallafocs de Can Gelat, Can Torrent i Can Ratés per eliminar les restes de vegetació i tot allò susceptible de ser engolit pels animals. 

D’aquesta manera es reduirà a la mínima expressió el treball mecànic, que és més intrusió des del punt de vista mediambiental, i que quedarà limitat a la retirada del brancatge doble, les branques baixes o la massa de gran densitat. 

L’any 2021 es va començar a obrir les franges de seguretat perimetrals contra els incendis a les urbanitzacions de Santa Susanna. Els treballs, que van seguir els anys posteriors, consistien en reducció de la densitat del sotabosc i l’estrat arbori aclarit i podat fins a dos terços de l'alçada total, en una franja de 25 metres d’amplada al voltant de cada una de les urbanitzacions.

Els objectius d’aquesta mena de tallafocs és que disposar d’una franja prou amplia per atacar el foc i, alhora, limitar la seva propagació. D’aquesta manera es protegeix més la seguretat de les urbanitzacions. 

Darrera actualització: 26.02.2024 | 10:01