Els alumnes de 3er d’ESO estrenen la segona planta de l’Institut Escola

Dilluns, 13 de de setembre de 2021 a les 09:00

L’edifici va quedar finalista de la Mostra d’Arquitectura Catalana del Maresme 2020 organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

La segona planta de l’Institut Escola Montagut ja és una realitat. Aquest primer dia d’escola del curs 2021/22 els alumnes de 3er d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) han estrenat noves instal·lacions. Els dos grups de tercer poden gaudir d’uns espais diàfans, amplis i acollidors.

Aquesta segona planta de l’Institut Escola té una característica diferent de la resta del centre. A l’hora de configurar l’estructura i els espais es va fer un treball previ amb la direcció del centre per conèixer les seves necessitats específiques. El sistema de treball al centre requeria no solament un espai nou com el que ja oferia la segona planta, sinó una major versatilitat.

A la planta hi ha un passadís central amb aules a cantó i cantó. Quan des del punt de vista de gestió de l’activitat escolar calgui disposar d’un espai més gran que el de l’aula, el sistema constructiu permet ajuntar dues classes i el passadís que les separa i convertir-les en un únic espai. Això és possible gràcies a un sistema de parets movibles que donen molt de joc.

L’edifici que acull els alumnes d’ESO va quedar finalista de la Mostra d’Arquitectura del Maresme de l’any passat. Aquesta mostra l’organitza el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Darrera actualització: 13.09.2021 | 13:58

Imatges

segona planta de l’Institut Escola