Actualització del cens electoral de nacionals de països de la UE residents a Espanya per a les eleccions al Parlament Europeu de 9 de juny de 2024

Divendres, 19 de de gener de 2024 a les 00:00

Els ciutadans de la UE, no espanyols, residents a Espanya, podran votar a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny de 2024 si figuren inclosos al cens electoral vigent d'aquests comicis i son majors d'edat el dia de la votació. 

Per incloure'ls al cens electoral vigent d'aquestes eleccions han d'inscriure's al padró abans del 30 de gener de 2024 i manifestar la voluntat d'exercir el dret de sufragi actiu a les eleccions al Parlament Europeu a Espanya. 

Per facilitar-los aquesta manifestació de voluntat de vot, l'OCE va enviar, a finals d'octubre, una comunicació que contenia les dades d'empadronament, als ciutadans de la UE residents a Espanya que no havien manifestat mai la voluntat de participar-ne. Aquesta comunicació incloïa una clau de tramitació telemàtica (CTT) que els permet manifestar la intenció de vot per internet si no disposen de Cl@ve. 

Les declaracions formals de manifestació de voluntat de vot a Espanya per a les eleccions al Parlament Europeu podran realitzar-les, abans del 30 de gener de 2024, per:

 

  • Per internet: accedint a la Seu electrònica de l'INE amb Cl@ve o, si no en disposen, accedint a https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoPermanente/presentacion abans del 30 de gener de 2024, amb el CTT que els ha enviat l'OCE.
  • Per correu postal. No cal franqueig. 
  • A l'ajuntament de residència: emplenant l’imprès de declaració formal de manifestació de voluntat de votar a Espanya (model DFA) que poden trobar als ajuntaments i que es poden descarregar des de la Seu electrònica de l’INE.

 

Les declaracions presentades després del 30 de gener de 2024, incloses les que es puguin presentar per reclamació de les dades en el cens electoral, no es reincorporaran en el cens vigent per a les eleccions de 9 de juny de 2024.

Darrera actualització: 20.01.2024 | 08:01