Santa Susanna commemora la Diada de l’Onze de Setembre

Dijous, 12 de setembre de 2019 a les 09:00

Ajuntament, entitats i particulars fan la tradicional ofrena al monument de la Plaça de la Independència.

L’Ajuntament de Santa Susanna, amb el seu alcalde Joan Campolier al capdavant, va fer la tradicional ofrena floral al monument de la Plaça de la Independència, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. També hi van participar partits, entitats i particulars.

En la seva intervenció, l’alcalde Campolier va afirmar que els catalans “som tossuts perquè som un poble que no vol perdre la seva llengua, ni la seva cultura, ni la seva història, ni la seva capacitat democràtica de decidir el seu futur”. Va elogiar el paper dels barcelonins i dels catalans que després de la desfeta del 1714 i de la implantació del Decret de Nova Planta (1716) no es van deixar vèncer i van refer la consciència de país dels catalans.

Campolier també va tenir un record pels membres de l’anterior govern de la Generalitat i l’ex-presidenta del Parlament que estan en presó preventiva; pels que són a l’exili i pels líders d’Òmnium i de l’ANC: “Estan a la presó o l’exili per haver cregut que la voluntat democràtica d’un poble preval per davant d’altres consideracions. Aquestes persones –va dir l’alcalde— no estan empresonades per robar, per violar, per matar, per extorquir, estan empresonats o a l’exili per posar unes urnes, per donar la paraula al poble”.

Després de qualificar aquesta situació d’injusta va afirmar que “pensem el que pensem, siguem d’on siguem, parlem la llengua que parlem hem de reconèixer i hem de poder dir que aquesta no és una situació normal. No ho és que en ple segle XXI s’empresoni les persones per posar unes urnes perquè el poble es pronunciï sobre el seu futur”.

La Diada de l’Onze de Setembre també va tenir una part lúdica i festiva, com es tradicional a Santa Susanna. 

Podeu llegir la intervenció de l'alcalde Joan Campolier aquí

Darrera actualització: 12.09.2019 | 16:37