Santa Susanna és la primera destinació turística de sol i platja d’Espanya que certifica la seva petjada de carboni

Dijous, 25 de de gener de 2024 a les 00:00

En el marc de Fitur 2024, es reconeix el compromís i l’aposta del municipi a favor de la sostenibilitat, la innovació i l’equilibri del planeta.

Santa Susanna s’ha convertit en la primera destinació turística de sol i platja d’Espanya i la segona de totes les destinacions que certifica oficialment la seva petjada de carboni d'acord amb l'estàndard internacional ISO 14064. Global Omnium ha realitzat tot el procés de càlcul i preparació necessari per fer la certificació, que ha estat auditada per la Asociación Española de Normalización y Certificación (AENOR). La certificació abasta la totalitat del cicle de vida de l’activitat turística. Es tracta d’un salt qualitatiu en l’aposta de l’Ajuntament de Santa Susanna a favor d’una activitat econòmica sostenible i innovadora, és a dir, respectuosa amb el medi ambient i amb el futur del planeta.

L’acte de lliurament del certificat s’ha fet en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que es fa a les instal·lacions de la Fira de Madrid. Hi han participat Joan Campolier (Alcalde de Santa Susanna), Enrique Martínez (President de SEGGITUR, societat mercantil que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme), Juan Luis Pozo (Director de Sostenibilitat de Global Omnium), Nicolas Henríquez (Director de Desenvolupament de Negoci d'AENOR) i Rafael Moreno (Gestor DTI de l'Ajuntament de Santa Susanna).

Un senyal d’identitat

L’alcalde Campolier ha ressaltat l'orgull per la feina feta per l'equip municipal per assolir “aquesta important fita que reflecteix el compromís del municipi per mantenir el seu lideratge i referència del sector d'acord amb els més alts estàndards de qualitat que incorporen la sostenibilitat com a senyal d'identitat”. Per la seva banda, Enrique Martínez, President de SEGITTUR, ha remarcat la importància d'aquest fet “dins de l'estratègia de les destinacions turístiques d'integració de la sostenibilitat i les seves millors pràctiques dins de la digitalització desenvolupada a la destinació, cosa que l'ajuda a generar confiança entre els seus clients pel compromís real que tenen amb el planeta”.

Segons Juan Luis Pozo, director de Sostenibilitat del Grup Global Omnium, Santa Susanna no només es converteix en la primera destinació turística de sol i platja que certifica oficialment la seva petjada de carboni, sinó que avança en el seu ferm propòsit de sostenibilitat amb “fets i no paraules ”, que és el que demostra el compromís del municipi amb el camí cap a la neutralitat.

Un indicador internacional

La petjada de carboni és l’indicador de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle associades al cicle de vida d’un producte, servei o organització. Es quantifica en emissions de CO2 que són alliberades a l’atmosfera. Aquesta certificació és el punt de partida a partir del qual dissenyar una estratègia de reducció de les emissions —via projectes de reducció— o la compensació de les mateixes ( que també implica indirectament reducció, a través de projectes que generen reduccions amb què compensar les emissions). Fa temps que l’Ajuntament de Santa Susanna treballa en aquesta línia.

Darrera actualització: 25.01.2024 | 15:30