Santa Susanna es consolida com a destinació del projecte turístic “Catalunya, Hola Família”

Dimarts, 14 de maig de 2019 a les 09:00

La Dona d’Aigua de can Ratés, el personatge de llegenda que hi vivia al seu estany, serà la protagonista de les activitats.

Santa Susanna torna a formar part del selecte grup de municipis que participen en el projecte “Catalunya, Hola Família”, que promou la Generalitat per impulsar el turisme familiar. Un total de 26 destinacions certificades per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i 143 empreses s’encarregaran de donar forma a la gran acció promocional de turisme familiar del cap de setmana del 7 al 9 de juny. Durant aquests dies s’han programat unes 90 activitats a tot Catalunya pensades per gaudir en família amb un descompte del 50% i un 2 x 1 en els allotjaments.

El projecte aplega dues certificacions de qualitat de l’ACT: “Platja en família” i “Natura i muntanya en família”. El tema escollit que relliga el gruix d’activitats és el de “Viu una experiència de llegenda”, amb l’objectiu de fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. S’ha creat l’APP “Llegendes en família” que permetrà buscar i caçar, durant el cap de setmana, els éssers màgics creats per a l’ocasió i que s’amagaran en platges, places, estanys i boscos de les 26 destinacions.

El personatge de llegenda de Santa Susanna és la Dona d’Aigua. Les dones d’aigua són éssers de la mitologia catalana que vivien en torrents, gorgs, salts d’aigua, llacs... i custodiaven les aigües dels boscos. A l’estany de Can Ratés hi vivia una d’elles. Segons explica la llegenda, les dones d’aigua impregnaven la natura amb la seva elegància i bellesa. Li donaven un toc de gràcia.

A més de Santa Susanna, les destinacions de costa participants són: Blanes, Calella, Calonge-Sant Antoni, Cambrils, Castelldefels, Castell-Platja d'Aro, El Vendrell, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Roses, Salou, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí-l'Estartit, Vila-seca-La Pineda Platja i Vilanova i la Geltrú. I les de natura i muntanya són Pirineus Noguera Pallaresa i Vall de Camprodon, La Vall de Boí, Les Valls d'Àneu, Berga, La Vall d'en Bas-Les Preses, Les Muntanyes de Prades i Els Ports.

Aquest macroprojecte de la Generalitat –en aquesta segona edició-- compta amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, el Patronat de Turisme de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Darrera actualització: 14.05.2019 | 13:18