Santa Susanna aporta dos quadres a l’exposició “El Maresme pintat” de la Fundació Iluro de Mataró

Dimecres, 28 de de febrer de 2024 a les 00:00

Les obres de Peláez Ochoa i de Farré Rabal cedides per l’Ajuntament es podran veure fins el 12 de maig a l’Ateneu Centre Cultural, a la Riera, 92

Santa Susanna és present a l’exposició “El Maresme pintat” organitzada per la Fundació Iluro de Mataró.  L’exposició mostra de forma panoràmica com s’ha representat la comarca i cadascun dels seus municipis, així com la seva diversitat, a través del fons d’art de la Fundació, però també, amb el fons de diferents museus i institucions. 

L’Ajuntament, a proposta de l’entitat Santa Susanna Origen i Memòria (SSOM), ha cedit dues obres dels artistes José Antonio Peláez Ochoa i Joan Farré Rabal. Es tracta de dues pintures a l’oli sobre tela que retraten dos indrets característics del poble, la Torre del Mas Galter (Peláez Ochoa) i la Plaça Catalunya (Farré Rabal). 

L’exposició “El Maresme pintat” està comissariada per Manel Trenchs Mola, professor d’Història de l’Art a l’Escola Pia Santa Anna, de Mataró, i hi estan representats tots els municipis de la comarca. Compte amb obres que pertanyen als fons d’arts de força institucions. A més de l’Ajuntament de Santa Susanna hi ha obres aportades pels ajuntaments d’Argentona, Tordera, Pineda de Mar, Òrrius, Teià, Palafolls, Arenys de Munt i Premià de Dalt; la Fundació Iluro, el Museu de l’Empordà, Museu de Mataró, Museu d’Art de Girona, Museu Abelló, Museu de Vilassar de Mar, Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres, Museu de l’Estampació de Premià de Mar, Museu Marès de la Punta d’Arenys de Mar, Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, Arxiu Comarcal del Maresme, Arxiu de Dosrius, Arxiu de Malgrat, Centre d’Estudis Sant Cebrià I Associació Sant Lluc per l’Art de Mataró, i la Diputació de Barcelona.

L’exposició es pot visitar a l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro, a la Riera, 92 de Mataró, fins el diumenge 12 de maig.

Darrera actualització: 28.02.2024 | 09:57

Imatges

Exposició