Santa Susanna acull la XIV Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme

Dimecres, 13 de d’octubre de 2021 a les 09:00

La reunió ha estat dedicada a analitzar la incidència que ha tingut a la comarca el fenomen de l’estiueig i del turisme.

El Centre Cívic de Santa Susanna ha acollit aquest dissabte 9 d’octubre la XIV Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme.  Amb el títol de "Estiueig i viatgers al Maresme", la reunió ha servit per estudiar i analitzar l’impacte i la repercussió que les vacances, l’estiueig i el turisme en general han tingut a la comarca. També comparar-los i relacionar-los amb territoris propers d’una dilatada tradició en aquest camp, com és per exemple la comarca de La Selva.

La ponència inaugural va anar a càrrec dels professors Joaquim Ma. Puigvert i Narcís Figueras, i la cloenda va ser obra de Xavier Nubiola. S’havien presentat 22 comunicacions a la trobada però finalment en van ser 18.

El centre d’estudis amfitrió de la reunió va ser SSOM (Santa Susanna Orígens i Memòria). De fet, aquest catorzena edició de la Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme és la que s’havia d’haver fet l’any passat però que es va haver d’ajornar a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19. Els organitzadors (Arxiu Comarcal del Maresme; SSOM Santa Susanna Orígens i Memòria; Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana; i Institut Ramon Muntaner) van decidir posposar-la i que es fes a Santa Susanna.

Darrera actualització: 13.10.2021 | 14:59