L’Escola Montagut de Santa Susanna guanya el 40è concurs escolar de l’ONCE dedicat a la inclusió

Divendres, 12 de d’abril de 2024 a les 00:00

El jurat també premia l’Escola Pia de Mataró i l’Escola Joan Maragall de Sant Andreu de la Barca en un certamen on s’han presentat 19.296 estudiants i 536 mestres de 494 centres educatius de Catalunya.

Amb el lema “4 dècades d’inclusió. Uneix-te a la història de Catalunya”, 6è de primària de l’Institut-Escola Montagut de Santa Susanna ha estat un dels centres guanyadors del 40è Concurs Escolar en la categoria B. El concurs ha convidat els docents i estudiants a crear l'Inclusionari, el diccionari més democràtic i inclusiu de la història i el primer amb paraules que defineixen la importància de la inclusió de les persones amb discapacitat a la societat. S’hi han presentat un total de 19.296 estudiants i 536 mestres de 494 centres educatius de Catalunya. 

L’Escola Montagut ha presentat el projecte de 3r A i B i de 6è. L’objectiu era sensibilitzar els i les joves sobre la necessitat d’aconseguir una societat més inclusiva i accessible. L’alumnat de cada classe havia de crear una nova paraula que expressés una necessitat actual de les persones amb discapacitat, donat que al llarg de la història sempre ha estat necessari actualitzar i crear paraules noves que responguin a noves realitats.

Els alumnes de 6è amb la seva tutora Yasmina Janer han estat proclamats guanyadors en la categoria B (cicle superior) amb la paraula Vincluteca (vincle+inclusió+biblioteca), que es refereix a una biblioteca que s’adapta a tothom, un punt de reunió on tothom s’hi senti com a casa, amb les seves necessitats cobertes.

El premi ha estat una experiència per l’aula per valor de 500 euros. A l’acte de lliurament del guardó, que s’ha fet aquest passat dimecres 10 d’abril, cada alumne ha rebut un diploma i un obsequi.

L’Escola Pia Santa Anna (Mataró) va ser la guanyadora en la Categoria A i i l’Escola Joan Maragall de Sant Andreu de la Barca en Categoria C.

Darrera actualització: 12.04.2024 | 14:11