L’elit del periodisme i de l’esport mundial es reuneix a Santa Susanna al 86è Congrés de l’AIPS

Dimarts, 16 de d’abril de 2024 a les 00:00

Del 28 d’abril al 2 de maig, el poble acollirà la cimera de l’Associació Internacional de la Premsa Esportiva, la celebració del seu centenari i la gala dels premis Sport Media Awards amb representants del COI, la FIFA i la UEFA, entre altres

Santa Susanna tornarà a ser a l’epicentre de l’esport mundial d’elit gràcies a la celebració al poble del 86è Congrés de l’Associació Internacional de la Premsa Esportiva (AIPS). Es tracta de l’organització més important de periodistes esportius del planeta, amb més de 15.000 associats.

Durant cinc dies, el Congrés de l’AIPS reunirà al poble a la flor i la nata del periodisme esportiu i els principals dirigents del món de l’esport i esportistes del moment. Gairebé 300 persones de 110 països, que en moments puntuals poden superar les 400, compartiran inquietuds, experiències i projectes vinculats amb l’esport professional. Aquest fet servirà perquè la imatge de Santa Susanna arribi fins a tots els racons del planeta.

86è Congrés de l’Associació

El Congrés de l’AIPS es farà a l’Hotel Atzavara. L’elit del periodisme esportiu internacional discutirà sobre el futur de la professió i com li afecta l’augment de creadors de continguts i influencers. Un dels temes que tractaran és  l’impacte de la Intel·ligència Artificial a l’esport. Periodistes, presidents i alts funcionaris esportius de federacions internacionals i experts d’organitzacions com la Unesco han confirmat la seva participació al debat.

El debat sobre el periodisme esportiu des d’una perspectiva de gènere també forma part de l'agenda del Congrés que comptarà amb presentacions del Comitè Olímpic Internacional, de la FIFA, la UEFA, la IFBB, dels Special Olympics, de l’atletisme europeu, la FISU, Erasmus, entre d'altres.

Els AIPS Sport Media Awards

El 29 d’abril, al Pavelló d’Esports es farà la cerimònia de lliurament dels Sport Media Awards. Es tracta dels màxims guardons internacionals al periodisme esportiu. Els premis reconeixen als millors narradors d'històries esportives a totes les plataformes, de fotografia a vídeo, de periodisme gràfic a digital, de podcasts a blocs esportius, premsa escrita, ràdio, televisió, etc. . La cerimònia es transmet per streaming a tot el món.

L’any del Centenari

Aquest Congrés de l'AIPS és molt especial i simbòlic perquè aquest any es compleix el primer centenari de l’entitat, que va néixer a París el 2 de juliol del 1924. L’Associació Internacional de la Premsa Esportiva aplega a més de 15.000 associats de 161 països de tot el món. Està presidida pel periodista italià, Gianni Merlo.

Darrera actualització: 17.04.2024 | 10:50