L’alcalde tracta amb el Govern com compensar els recursos avançats per l’Ajuntament en ensenyament

Divendres, 27 de de gener de 2023 a les 16:00

El delegat de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, visita Santa Susanna i es reuneix amb Joan Campolier i amb la regidora Sílvia Vives

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, ha demanat al delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, la màxima diligència per tractar de compensar els recursos invertits en les obres de l’Institut Escola Montagut, entre altres. L’Ajuntament va avançar el finançament d’aquesta important infraestructura escolar –gairebé 3 milions d’euros—per aconseguir que les famílies del poble disposessin d’un equipament escolar modern, funcional i necessari.

El mes de juliol del 2019 el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat que el Govern del país es fes càrrec del pagament de les obres de l’Institut Escola Montagut. De fet, és a la Generalitat a qui li correspon pagar aquestes infraestructures. A la reunió que s’ha fet avui a Santa Susanna, Campolier ha demanat al delegat a Barcelona que el Govern prengui consciència del problema que representa per un municipi petit com Santa Susanna tenir pendent de cobrament gairebé 3 milions d’euros.

A la reunió, Campolier i Vives, han explicat l’aposta decidida del poble per la cultura i per l’ensenyament. Han detallat els cursos de grau mig que s’imparteixen a Santa Susanna en el camp del turisme, sobretot de turisme eqüestre.

L’alcalde també va traslladar a Joan Borràs la problemàtica d’un municipi turístic com Santa Susanna, un dels més importants de Catalunya. Campolier li ha explicat que durant la temporada d’estiu Santa Susanna assumeix un volum de visitants que triplica o quadruplica el nombre d’habitants de tot l’any però que el finançament que rep de les administracions és pels habitants empadronats i no pel volum de servei que es veu obligat a donar.

També s’ha demanat agilitzar els tràmits amb costes per tirar endavant el projecte de renaturalització del passeig Marítim..

Tant l’alcalde com la regidora Vives han explicat al delegat del Govern la realitat d’un municipi que viu en una mena d’oasi envoltat per camps de conreu, muntanya i mar. Van explicar l’aposta per la sostenibilitat i la innovació i per convertir-se en un poble de referència de feina ben feta.

 

 

Darrera actualització: 27.01.2023 | 16:54