L’alcalde Campolier fa una crida a la responsabilitat davant la situació d’emergència per sequera

Divendres, 23 de de febrer de 2024 a les 00:00

Publica un Ban demanant als veïns de Santa Susanna que es facin seves les mesures decretades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, ha publicat un Ban municipal demanant als veïns del poble la seva implicació per evitar un ús excessiu de l’aigua potable en un moment delicat per l’emergència per sequera. Mig país es troba en aquesta situació. Concretament, els que s’abasteixen dels embassaments de les conques del Llobregat, Ter-Llobregat, Llobregat, Darnius i Fluvià. Santa Susanna rep l’aigua de la conca Ter-Llobregat.

El Ban de l’alcalde incorpora els documents amb les mesures decretades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per reduir el consum d’aigua. L’ACA és l’empresa pública de la Generalitat que s’encarrega de la gestió i la planificació de l’aigua. Les mesures decretades per l’ACA principalment són:

  • Un consum d’aigua màxim per habitant i dia de 200 litres.
  • La prohibició de netejar qualsevol tipus de vehicle tret que es realitzi en establiments comercials de neteja de vehicles amb recirculació d’aigua.
  • La prohibició de netejar amb aigua potable carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, ja siguin públics o particulars excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària. Es pot utilitzar aigua regenerada o aigua freàtica.
  • La prohibició de l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes excepte que es faci per la supervivència de l'arbrat i sempre amb aigües regenerades o amb aigües freàtiques. . 
  • La prohibició de l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals.
  • La prohibició de l’ompliment total o parcial de tot tipus de piscines, tret les d’ús esportiu federat.  
  • La prohibició de la utilització d'aigua per a l'eliminació de pols i matèria en suspensió a l'aire.
  • El reg de camps esportius de gespa (o altres superfícies que requereixen reg) per a la pràctica només de l'esport federat es podrà dur a terme amb aigua regenerada o freàtica.

L’any passat, quan la Generalitat va decretar la situació d’excepcionalitat per la manca d’aigua, l’alcalde també va publicar un Ban demanant la solidaritat dels veïns del poble amb una situació que afecta a tothom.

Darrera actualització: 23.02.2024 | 13:27