La solidaritat amb Ucraïna esdevé un dels eixos de l’Europeu IFBB 2022 de Santa Susanna

Dilluns, 9 de de maig de 2022 a les 12:55

Gairebé 900 atletes de 42 països tornen a convertir el municipi en la capital del culturisme i del fitness, organitzant i acollint la competició europea d'aquesta modalitat esportiva

La solidaritat amb el poble d’Ucraïna i el convenciment que l’esport ha d’estar per damunt de qualsevol conflicte bèl·lic ha marcat el Congrés europeu de l’IFBB, la Federació Internacional de Culturisme i Fitness, i el campionat corresponent. Per primer cop Rússia no ha participat en un esdeveniment d’aquestes característiques. Tampoc hi ha estat present Bielorússia. Tot i les absències dels atletes d’aquest dos estat que representen gairebé el 20% del total de participants, en cap moment se’ls ha citat explícitament. Tant el president de la Federació Internacional, Rafael Santonja, com l’alcalde Joan Campolier han volgut deixar clar que l’esport no ha de pagar els problemes de la guerra.

Del 5 al 8 de maig, per Santa Susanna han passat gairebé 900 atletes de 42 països que han participat a l’European Bodybuilding, Fitness & Fitness Challenge en les categories sènior, junior i màster. La delegació ucraïnesa solament ha pogut participar amb les atletes femenines (27); els homes no hi han pogut ser perquè el seu país està en guerra i estan tots mobilitzats. Les dones d’Ucraïna han pogut venir gràcies a les gestions de la Federació Fitness Romania i  la IFBB. Les 27 participants han passat la frontera per Romania i d’aquesta manera han pogut arribar fins a Santa Susanna.

Durant aquest dies, a Santa Susanna, a més del miler d’atletes han vingut al voltant d’unes 200 persones, entre acompanyats i membres federatius. Això vol dir que aquests dies, al municipi hi ha hagut al voltant de les 5.000 pernoctacions.

Santa Susanna i la IFBB  han començat a parlar de la possibilitat que el congrés mundial i el Campionat del Món de Bodybuilding, Fitness & Fitness Challenge també es faci al municipi del 2 al 6 de novembre d’aquest 2022. La previsió és que hi assisteixin més de 100 països i més de 2.000 atletes de l'elit mundial d'aquest esport.

Darrera actualització: 09.05.2022 | 12:52