Impuls a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera com a eina per garantir el futur del sector

Dijous, 5 de novembre de 2020 a les 10:00

Santa Susanna, Malgrat de Mar, Tordera, Palafolls i Blanes es conjuren per donar continuïtat al camp i posar en valor el territori.

La iniciativa va començar a prendre forma l’any 2017 però les circumstàncies polítiques del moment, sobretot, no van possibilitar que el projecte agafés velocitat de creuer. Ara, amb el suport de la Diputació de Barcelona que ha elaborat el pla de gestió, l’Espai agafa una nova embranzida però mantenint el mateix objectiu: donar valor i continuïtat al sector de la pagesia del territori.

[Llegiu-ne més a continuació]

Quatre Ajuntaments del Maresme (Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera) i un de la Selva (Blanes) estan disposats a reactivar el projecte de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. La iniciativa va començar a prendre forma l’any 2017 però les circumstàncies polítiques del moment, sobretot, no van possibilitar que el projecte agafés velocitat de creuer. Ara, amb el suport de la Diputació de Barcelona que ha elaborat el pla de gestió, l’Espai agafa una nova embranzida però mantenint el mateix objectiu: donar valor i continuïtat al sector de la pagesia del territori.
De fet, en el cas de Santa Susanna la zona agrícola actua –a la pràctica—d’anella mediambiental que separa la població dels seus veïns, sobretot de Pineda de Mar. Aquesta franja natural, agrícola és la que manté el poble en una mena d’oasi especial que és, en gran part, el que el fa atractiu a ulls dels visitants. Però, a més, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera i Blanes mantenen –en proporcions diferents—integrat en el seu imaginari la tradició d’un primer sector que ha sigut un dels motors de la seva economia.
L’Espai Agrari de la Baixa Tordera té la voluntat de treballar plegats amb el sector productiu agrari actual, impulsant plans i programes que serveixin per afavorir la consolidació de les empreses del sector ja existents, així com per acollir nous emprenedors. En definitiva, visualitzar i promocionar un espai que té continuïtat geogràfica, històrica, econòmica i cultural.

Consulta ciutadana per a desenvolupar la marca de l’Espai
En el marc del conveni signat entre els cinc ajuntament i la Diputació de Barcelona per reactivar l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, es farà un procés participatiu per definir la marca de territori. Ja ha començat una consulta oberta amb una enquesta online que tots els ciutadans de la Baixa Tordera, de primera o segona residència, poden contestar a partir d’aquest novembre. Aquesta enquesta s’emmarca dins d’una estratègia de participació ciutadana que també inclou la realització d’entrevistes en profunditat i la dinamització de cinc grups focals de discussió.


Podeu respondre la consulta on line aquí

Darrera actualització: 05.11.2020 | 10:51