Els nous llums del camp de futbol reduiran la factura elèctrica fins el 70% sense perdre qualitat lumínica

Dimarts, 27 de de febrer de 2024 a les 00:00

La regulació telemàtica dels projectors permetran controlar en cada moment la seva potència i, en conseqüència, baixar el seu consum amb l’objectiu de fer-ne un ús el màxim de sostenible possible.

El camp municipal de futbol disposa d’un nou enllumenat que el fa econòmicament més sostenible gràcies a un sistema de telegestió que regula la potència lumínica i, per tant, el seu consum. Els 32 punts de llum que hi ha permeten consumir més energia sense perdre la seva qualitat lumínica. Es calcula que el nou sistema permetrà a l’Ajuntament reduir el consum elèctric, i per tant, la factura de la llum entre un 60 i un 70%.

A partir d’ara, la potència de cada projector del camp de futbol passa dels 2.000 watts als 750 watts, com a màxim. Aquest factor ja fa reduir el consum elèctric. Si, a més, es regula la potència en funció de les necessitats de cada moment, el consum encara baixa molt més. Això s’aconsegueix mitjançant un controlador programable tipus PLC connectat a internet que permet assignar la quantitat de llum en funció de l’activitat esportiva que s’hi estigui duent a terme. Per exemple, durant els entrenaments es podrà programar un 70% d’il·luminació, mentre que en els partits la il·luminació serà del 100%.

Tot plegat, contribuirà a un menor consum elèctric i a una menor despesa econòmica. Aquesta acció forma part del projecte de l’Ajuntament de treballar per la sostenibilitat del municipi d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

.

Darrera actualització: 27.02.2024 | 08:57