El Ministeri vol que les destinacions turístiques siguin el motor de modernització del sector

Dijous, 18 de febrer de 2021 a les 09:00

Santa Susanna participa a la Comissió Plenària de la Xarxa DTI, presidida pel secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, que ha fet balanç de la feina feta i ha avançat les àrees d'actuació per al 2021.

El secretari d'Estat de Turisme ha donat a conèixer entre els membres de la Xarxa DTI les línies generals del pla de modernització i competitivitat del sector turístic que prepara el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. El Pla comptarà amb un finançament de 3.400 milions d'euros en tres anys procedents dels fons de recuperació europeus Next Generation. Ho ha explicat a la reunió de la Comissió Plenària de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (XDTI) que s’ha fet de forma telemàtica, i on ha participat la Segona Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Santa Susanna, Sílvia Vives.

[Llegiu-ne més a continuació]

Valdés ha destacat que els fons europeus serviran per fer evolucionar el model de turisme i ha explicat que el pla es desplegarà fonamentalment a través de diverses actuacions en les destinacions. De fet, ha explicat que les destinacions són el gran projecte tractor d’aquesta modernització.

 

Balanç de la Xarxa del 2020

Entre les actuacions dutes a terme a la Xarxa, cal destacar:

  • Creació d'un grup de treball sobre el nou Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
  • Primera edició del curs online d'iniciació a les destinacions turístiques intel·ligents, que compta amb 224 inscrits. L’objectiu és donar a conèixer les característiques i components del model DTI per gestionar millor la destinació.
  • Creació del catàleg de solucions tecnologies, que ja té 155 empreses i 174 solucions, que van des de les relacionades amb intel·ligència artificial, assistents virtuals o sistemes d'analítica de dades, passant per eines de màrqueting, CRM , videomapping, realitat virtual, escolta activa o disseny web, fins a altres vinculades amb la gestió eficient de l'aigua, la qualitat de l'aire, l'energia o els residus..

 

Objectius per al 2021

Algunes de les propostes per a aquests any són:

  • Continuar amb els grups de treball i potenciar la generació de coneixement amb l'elaboració de nous estudis, la celebració de webinar, així com amb la comunicació i atenció personalitzada als membres de la Xarxa.
  • Realitzar un informe per recopilar i documentar les adaptacions realitzades per les destinacions de la Xarxa DTI a les platges o zones de bany i a les seves oficines i punts d'informació turística com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19.

 

Noves incorporacions

Durant la Comissió s'ha aprovat la incorporació de nou institucions, vuit empreses i un membre observador internacional, de manera que el nombre de membres s'eleva a 251, dels quals 154 són destinacions, 40 institucions i 57 empreses.

Darrera actualització: 18.02.2021 | 13:39