El Congrés de Teatre Amateur de Santa Susanna vol posar en valor el potencial de 2 milions d’espectadors del sector

Divendres, 15 d'octubre de 2021 a les 12:00

L’alcalde del poble, Joan Campolier, i el president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre, Toni Font, han presentat l’esdeveniment que es farà del 29 al 31 d’octubre.
 
El teatre amateur es proposa donar un nou impuls al sector i posar en comú els seus actius amb l’objectiu que la ciutadana el percebi com el que realment és, un dels agents culturals i socials més importants de Catalunya. Del 29 al 31 d’octubre, el II Congrés de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya reunirà a Santa Susanna a més de cent companyies no professionals. “A la cimera s’analitzarà l’estat de salut del nostre sector a Catalunya, la seva funció social i cap on veiem que hem d’anar”, ha assegurat Toni Font, president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya (FGATC) a la presentació del congrés. “El que està clar és que el nostre potencial és gran, que cobrim un àmbit cultural i de lleure potent que mereix ser tingut en consideració”, diu Font. 

La Federació considera que la trobada també ha de servir perquè el sector guanyi musculatura i visibilitat. Les dades ajuden a entendre el potencial del teatre no professional català. Al país hi ha gairebé 1.000 grups de teatre amateur que apleguen a unes 30.000 persones. Cada cap de setmana es fan 150 representacions que permeten tenir una audiència acumulada de 2 milions d’espectadors a l’any. La FGATC considera que son xifres prou importants i rellevants perquè el sector tingui més presència pública i més reconeixement social.

En el Congrés hi participaran més de 300 persones representants dels grups de teatre amateur de Catalunya, juntament amb presència de l’Alguer, el Rosselló, Andorra, Itàlia, Suïssa, Mònaco, Midi-Pyrenées, Federació de les Illes Balears, Federació del País Valencià i representants de les organitzacions internacionals AITA i CIFTA.

Durant la presentació, que s’ha fet al Pati Manning de Barcelona, Joan Campolier, l’alcalde de Santa Susanna, municipi on es farà el Congrés, s’ha mostrat il·lusionat “per poder acollir un esdeveniment cultural com aquest. El nostre poble és un oasi ideal per debatre i discutir del futur del teatre, però també per gaudir de la tranquil·litat, la natura de la costa del Maresme”.

El primer congrés del teatre amateur de Catalunya es va fer l’any 1985 a Igualada. Durant aquests trenta-sis anys, el sector ha crescut i s’ha organitzat. De fet, d’aquell primer congrés en va néixer l’actual Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

Darrera actualització: 15.10.2021 | 13:53