El Campionat del Món de Petanca de Santa Susanna fa història i aplegarà per primer cop les tres categories d’aquest esport

Divendres, 22 d'octubre de 2021 a les 10:00

L’esdeveniment se celebrarà entre el 12 i el 21 de novembre, hi participaran 2.000 persones de 50 països i tindrà una audiència a través de la plataforma LaLigaSports d’un milió de telespectadors

Aquest matí s’ha presentat a Can Ratés el Campionat del Món de Petanca que es farà a Santa Susanna entre el 12 i 21 de novembre. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde, Joan Campolier; del president de la Federació Espanyola de Petanca, Antonio Pérez; i del responsable d’Acció Territorial de l’Esport de la Generalitat, Santi Siquier.

Joan Campolier ha explicat que el municipi “està preparat per rebre competicions internacionals com aquesta”. I ha afegit que “tenim les instal·lacions, els recursos, les ganes i la voluntat de ser coneguts com un municipi que treballa per l’esport i per la qualitat de vida”.

Estava prevista la presència del president de la Federació Internacional de Petanca, Claude Azema, que no ha pogut arribar per problemes amb el vol. Amb tot, ha volgut enviar un text, que s’ha llegit durant la presentació, on diu que sense cap mena de dubte “el campionat de Santa Susanna és dels que farà història perquè per primera vegada les tres categories d’aquest esport competiran simultàniament en un mateix campionat i en un mateix país”. El president de la Federació Internacional es referia a que competiran simultàniament les tripletes sènior masculí, tripletes sènior femení i tripletes juvenils. El responsable de l’espanyola, Antonio Pérez, ha destacat l’esforç que ha fet la federació per portar un esdeveniment com aquest aquí.

Per la seva part, el responsable de la Generalitat, Santi Siquier, ha explicat que l’esport, sigui en la faceta que sigui, és una activitat que serveix per generar valors però que també genera riquesa i fa que l’economia es reactivi.

El Campionat del Món de Petanca acollirà 2.000 participants procedents de 50 països. El volum d’espectadors que es desplaçaran a Santa Susanna és de 6.000. El mundial s’emetrà en directe a través de la plataforma LaLigaSports i es preveu una audiència de més d’un milió de telespectadors.

Santa Susanna pren el relleu de Lausana (Suïssa) i Ayutthaya (Tailàndia) que van haver de suspendre els seus campionats com a conseqüència de la pandèmia.

Darrera actualització: 22.10.2021 | 14:31