Campolier reivindica davant l’elit mundial de l’esport la unitat, dignitat i força d’una societat que no s’imposa límits

Dimecres, 1 de de maig de 2024 a les 00:00

L’alcalde de Santa Susanna obre la Gala dels AIPS Sport Media Awards explicant als 400 periodistes esportius, dirigents i esportistes vinguts de tot el món els valors que hi ha darrera de la sardana i els castells i que simbolitzen Catalunya i la seva gent

L’alcalde Joan Campolier va aprofitar el seu discurs d’obertura de la Gala dels AIPS Sport Media Awards, que es va fer dilluns a Santa Susanna, per reivindicar els valors de la unitat, la dignitat, la força i l’inconformisme d’una societat –la  catalana-- “que no s’imposa límits i que vol arribar el més amunt possible”. Campolier ho va dir davant dels 400 periodistes esportius, dirigents de l’esport i esportistes vinguts de tot el món per participar en el lliurament de premis de l’Associació Internacional de Premsa Esportiva (AIPS). El missatge va sonar al recinte on es va fer la Gala –el Pavelló Municipals d’Esports-- en català, castellà i anglès. També va ser emès en directe pel canal de vídeo de l’Ajuntament a Instagram i a través dels canals oficials de l’AIPS.

Campolier va explicar-ho després que la Gala s’obrís amb els Castellers de l’Alt Maresme i la colla sardanista Mans Amigues.  L’alcalde va explicar que aquestes dos representacions de la cultura catalana simbolitzen l’energia, l’esforç i la tenacitat d’aquest país que “al costat de la solidaritat, la companyonia i l’altruisme són els valors que volem transmetre a les futures generacions –també d’esportistes—perquè siguin millors que nosaltres”.

Durant la Gala dels AIPS Sport Media Awards es van fer lliurament dels màxims guardons internacionals al periodisme esportiu. Els premis reconeixen als millors narradors d'històries esportives a totes les plataformes, de fotografia a vídeo, de periodisme gràfic a digital, de pòdcasts a blocs esportius, premsa escrita, ràdio, televisió, etc. 

 

Congrés del Centenari

Des de diumenge es fa a Santa Susanna el 86è Congrés de l’AIPS que és, a més, el congrés que commemora el seu centenari i que ha convertit el poble en l’epicentre de l’esport mundial d’elit. L’AIPS va néixer a París l’any 1924 i és l’organització més important de periodistes esportius del planeta, amb més de 15.000 associats.

En el marc d’aquesta cimera que aplega més de 400 persones vingudes de tot el món, Edwin Moses, considerat el rei de la cursa dels 400 metres tanques, hi va presentar dilluns el seu film autobiogràfic, “Moses 13 steps”. El títol del film fa referència al nombre de passes que ell feia entre tanca i tanca abans de saltar, una menys que la resta dels atletes del moment. La pel·lícula estarà aviat disponible a les plataformes digitals.

Darrera actualització: 01.05.2024 | 20:57