Notícies

 • Comunicat de l'Ajuntament de Santa Susanna 25 de gener de 2020

  Comunicat de l'Ajuntament de Santa Susanna davant la convocatòria per a demà diumenge d'una recollida de la brossa que la llevantada ha dipositat sobre la platja. 

  L'Ajuntament agraeix les iniciatives de participació en la conservació de l'espai comú de tots, en aquest cas la platja. Dit això, l'Ajuntament desaconsella i demana que ningú --per iniciativa pròpia-- vagi a fer la neteja de la platja pels següents motius:

  1. La costa de Santa Susanna disposa d'una espècie vegetal anomenada Capironat marí, que està gairebé extingida a nivell mundial, i que suposa un tresor de la natura. Aquesta espècia es troba, sobretot, a la platja de les Dunes. El temporal dels darrers dies l'ha afectat però no l'ha fet desaparèixer. La presència massiva de persones a la platja podria malmetre greument aquesta espècie.

  2. La gran quantitat de brossa acumulada (diverses tones segons les primeres impressions) requereix d'una mínima organització per saber com es recull el material, on es diposita, a on es trasllada, com es trasllada i com s'elimina. No es pot improvisar una tasca d'aquestes característiques.

  3. Els serveis tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament estan treballant en la gestió d'aquesta gran quantitat de brossa però demanen que no s’actuï per lliure i sense la coordinació necessària per fer efectiva i no contraproduent la iniciativa.

  4. Els treballs de neteja s'han de fer amb el material mecànic o manual adequat i amb les mesures de seguretat apropiades per evitar que les persones prenguin mal o que es deteriori, involuntàriament, el medi ambient. 

  5. L'Ajuntament està en contacte amb la Generalitat i amb la Diputació de Barcelona per trobar la solució adequada al volum de brossa que hi ha dipositada a la platja del nostre municipi sense que signifiqui:

  •    Embrutar l'aigua del mar
  •    Perjudicar el Capironat marí de la nostra platja
  •    Deteriorar el medi ambient
  •    Posar en risc la seguretat de les persones

  Per tot el que s'ha exposat, i després d'agrair la iniciativa, demanem als organitzadors que suspenguin l'acció i es posin en contacte amb l'Ajuntament per coordinar els esforços pel dia que toqui una acció d'aquestes característiques.

 • Visita consellera Budó La consellera Budó i l’alcalde inspeccionen l’estat de la platja després de la llevantada 23 de gener de 2020

  Joan Campolier demana suport a la Generalitat per tenir el front marítim en perfectes condicions pel 15 de febrer

  La consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, i l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, han inspeccionat aquest matí com ha quedat la platja de Santa Susanna després de la llevantada. Acompanyats dels seus equips, han anat fins gairebé a trenc d’ones per comprovar sobre el terreny els efectes del mal temps dels darrers dies. El paisatge que s’han trobat és dantesc. Tones i tones de canyes, plàstics, troncs i tot allò que la força del mar ha estat capaç d’arrossegar fins a la platja.

 • Sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament - dimarts 28 de gener 23 de gener de 2020

  El proper dimarts 28 de gener de 2020, a les 18.30 hores, a la sala del Local Social de Santa Susanna, se celebrarà la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Santa Susanna. 

  Podeu consultar la convocatòria aquí

 • Comunicat de l'Ajuntament de Santa Susanna 21 de gener de 2020

  Us informem que demà dimecres 22 de gener, les classes escolars de tots els centres del municipi es restabliran amb normalitat. 

  Així mateix, la Biblioteca Vall d’Alfatà, que avui ha romangut tancada, demà reemprendrà l’activitat com habitualment. 

  Seguim recomanant molta precaució fins que acabi el temporal i evitar acostar-se al mar o aturar-se a prop de murs de contenció o tanques publicitàries. 

  Gràcies per la vostra col·laboració.

 • Comunicat d'Alcaldia 21 de gener de 2020

  Com a mesura de seguretat, a causa del fort temporal de vent i de pluja que està afectant el poble, sobretot a l'espai públic, l'Ajuntament de Santa Susanna, conjuntament amb els responsables de Protecció Civil i del departament d'Educació de la Generalitat, s'ha decidit suspendre les classes a tots els centres del municipi, com a mínim, fins dimecres.

  Es recomana molta precaució a tots els habitants del poble, evitar apropar-se al mar i aturar-se a prop de murs de contenció i de tanques publicitàries. Les activitats a l'aire lliure queden suspeses i es recomana seguir amb atenció les informacions i recomanacions que es vagin donant des del servei de Protecció Civil i des de la Policia Local de Santa Susanna.

  Davant de qualsevol situació, podeu telefonar al telèfon d'emergències 112, o directament a la Policia Local de Santa Susanna 680661661.

  També us informem que la Diputació de Barcelona ha suspès la visita del Bus del Consumidor programada per avui dimarts dia 21 a les 10.30 hores i que la Biblioteca Vall d'Alfatà romandrà tancada durant el dia d'avui.

 • Convocatòria S-12/19 de selecció de personal 20 de gener de 2020

  La Diputació de Barcelona convoca un procés selectiu per tal de cobrir, mitjançant nomenament de personal funcionari interí, possibles suplències del personal de plantilla i per a llocs de treball d’AGENT TRIBUTARI/ÀRIA, amb adscripció a la plantilla de l’Organisme de Gestió Tributària. 

  Podeu consultar tota la informació en aquest document.

 • Comunicat d'alerta per fort vent i onatge 20 de gener de 2020

  Protecció Civil ha activat els plans d’alerta VENTCAT i INUNCAT per les fortes ratxes de vent i per la previsió de pluges i de fort onatge.
  Es recomana no realitzar activitats a l’exterior, evitar aturar-se al costat de murs o de tanques publicitàries i evitar acostar-se en excés al mar.
  Davant de qualsevol situació, podeu trucar al telèfon d’emergències 112, o directament a la Policia Local de Santa Susanna 680 661 661 o 93 767 71 68.

 • Avís vial tallat - dilluns 20 Avís vial tallat - dilluns 20 de gener 19 de gener de 2020

  Informem que demà dilluns dia 20 de gener de 2020 i fins que finalitzi l'obra, el vial ubicat al lateral mar de la N-II estarà tallat al trànsit per continuar amb les obres del pla de millora de mobilitat.

  L'accés a la N-II direcció Girona per als vehicles que surten del centre comercial serà per Torrentó de Can Gelat, Camí del Mig i carrer Colón. Qui vulgui accedir a la N-II sentit Barcelona o a les urbanitzacions de Malgrat, haurà de fer-ho pel carrer La Marina (actualment de dos sentits de circulació) i Torrentó de Can Gelat.

  Gràcies a tothom per la col·laboració i disculpeu les molèsties. 

 • Ajuntament i Segittur treballen les bases del futur pla d’actuació a la xarxa DTI Ajuntament i Segittur treballen les bases del futur pla d’actuació a la xarxa DTI 17 de gener de 2020

  Tècnics de l’empresa pública Segittur, que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del govern d’Espanya, han visitat Santa Susanna per estudiar i valorar sobre el terreny les eines de què disposa el poble per optimitzar la seva pertinença a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Durant quatre dies de treball en equip, i sota el prisma del projecte de xarxa DTI, els especialistes de Segittur han avaluat com està el teixit institucional i empresarial del poble en els camps de la governança, la innovació, l’accessibilitat, la sostenibilitat i la tecnologia.

 • Subvenció IBI 2020 Publicades les bases per demanar la subvenció de l’IBI del 2019 13 de gener de 2020

  El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) ja ha publicat les bases perquè les veïnes i els veïns de Santa Susanna que hi estiguin interessats demanin una subvenció de l’IBI 2019.

Darrera actualització: 13.12.2017 | 11:28
Darrera actualització: 13.12.2017 | 11:28