Planten als escocells dels arbres espècies que atrauen els depredadors de plagues

Dimarts, 23 de juny de 2020 a les 11:00

L’Ajuntament utilitza mètodes naturals per prevenir i acabar amb els insectes que ataquen i malmeten l’arbrat del poble

L’Ajuntament continua amb la política de lluitar contra les plagues dels arbres de carrer de manera natural i sense utilitzar pesticides. La lluita biològica és una tasca que té encomanada l’àrea de Medi Ambient i la Brigada Municipal a qui assessora la Federació de Defensa Vegetal SELMAR. Els tractaments biològics són més respectuosos amb la salut de les persones, el medi ambient, a més de molt eficaços.

[Llegiu-ne més a continuació]

Els tractaments biològics consisteixen en alliberar insectes benèfics depredadors o parasitoides de les espècies que ataquen l’arbrat. Una manera d’afavorir la presència d’aquests depredadors és plantant en els escocells dels arbres, espècies vegetals que atrauen aquests insectes. Seguint aquest criteri, als escocells de l’arbrat del carrer Sant Ramon s’han plantat espècies vegetals que ajudaran a controlar les poblacions d’espècies que poden  desenvolupar plagues com, per exemple, el pugó. En aquests escocells s’hi ha plantat Caps Blancs (Lobularia marítima), Calèndula, Alfals (Medicago sativa), Milfulles (Achillea millefolium) i Blauet (Centaurea cyanus).

És molt important respectar aquestes plantes, no trepitjar-les ni deixar que els gossos les malmetin perquè seran l’habitat d’aquests insectes benèfics que actuen com a depredadors de les espècies que emmalalteixen els arbres.

Ens ajudeu a cuidar les plantes?
Així mateix també volem demanar-vos la vostra col·laboració, veïns i veïnes, per tenir-ne cura i regar-les. Entre tots aconseguirem tenir en els nostres escocells unes plantes boniques i que ajuden a mantenir sans els nostres arbres.

Darrera actualització: 23.06.2020 | 12:29