L'ESO es farà a Santa Susanna

Dilluns, 11 de febrer de 2019 a les 10:00

El curs 2019/20 els alumnes de les escoles Montagut i Santa Susanna que acabin 6è ja podran cursar l’ESO al poble, sense necessitat que es desplacin a Malgrat de Mar, Pineda de Mar o Calella. L’Ajuntament i la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat han signat un conveni de col·laboració, segons el qual el municipi aporta els terrenys i l’edifici, i el Departament aporta el professorat de l’Escola-Institut del poble. 

D’aquesta manera es tanquen més de deu anys de contactes i negociacions de l’alcalde, Joan Campolier, amb els diferents responsables de la Conselleria d’Ensenyament per aconseguir que els nois i noies de Santa Susanna no hagin de marxar del poble per fer l’ESO. Cada any, una seixantena de nois i noies han de desplaçar-se a Malgrat de Mar, Pineda de Mar o Calella per continuar amb els seus estudis. Aquest fet genera a les famílies unes despeses importants en forma de recursos econòmics i temps, i als nois i noies l’inconvenient d’haver de canviar de poble per seguir estudiant. 

L’Escola-Institut estarà ubicat darrere de l’Escola Montagut i ocuparà una superfície de 1.000m2. Serà un edifici de planta baixa i un pis (amb ascensor) que acollirà l’ESO. L’Ajuntament disposa d’una reserva econòmica per realitzar el projecte. L’alcalde, Joan Campolier, ha mantingut reunions amb les direccions de les dues escoles del poble i amb els pares per explicar-los el nou projecte, que, si no hi ha cap inconvenient aliè a l’Ajuntament, serà realitat per al proper curs escolar.

Darrera actualització: 11.02.2019 | 16:28