La Xarxa d’Interacció Empresarial del Maresme connecta empreses i serveis de promoció económica locals amb un nou projecte.

Dimarts, 27 de febrer de 2018 a les 00:00

Aquesta nova iniciativa es presentarà a la primavera en una jornada per a emprenedors i empresaris de la comarca.

El nou projecte es concentra en l’ocupació, l’emprenedoria i l’empresa, tres camps que es consideren clau a la comarca.

La Xarxa d'interacció empresarial del Maresme engega un nou projecte per connectar les empreses de la comarca i els serveis de promoció econòmica municipals. La iniciativa es presentarà la propera primavera en una jornada amb emprenedors i empresaris del Maresme.

El Consell Comarcal i els 30 ajuntaments de la comarca formen part d’aquesta xarxa d'interacció empresarial, que treballa en la recerca d’oportunitats econòmiques per reduir l'atur i posicionar el Maresme com a territori actiu en l’àmbit empresarial i comercial.

El Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic del Maresme 2015-2019, així com l'estudi "Diagnosi de l'estratègia d'interacció a l'empresa al Maresme”, conclouen que els serveis locals de promoció econòmica poden assolir resultats millors treballant de forma transversal i col·laborativa amb el sector empresarial privat.

Així doncs, el nou projecte de la Xarxa, el nom del qual desvetllarem properament, està orientat a les empreses del Maresme, a les quals vol connectar amb els serveis de promoció econòmica locals, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament.

El nou projecte es concentra en l’ocupació, l’emprenedoria i l’empresa, tres camps que es consideren clau a la comarca.

En matèria d’ocupació, aquesta iniciativa pretén aconseguir que les empreses del municipi considerin els Serveis Locals d’Ocupació (SLO) com el primer punt de referència per a la contractació de persones.

El projecte treballarà per que els SLO i les empreses estiguin sempre connectades per tal de generar noves oportunitats de negoci i més activitat econòmica als municipis.

Pel que fa a l’emprenedoria, es vol fomentar l’esperit emprenedor i d’aquesta manera intentar reduir les taxes d’atur mitjançant l’autoocupació.

Quant a l’empresa, la Xarxa porta a terme iniciatives per conèixer les necessitats de les empreses del territori. Amb els ajuntaments, treballa per oferir a les empreses serveis ajustats a les seves necessitats.

Amb el nou projecte, esperen augmentar el grau de coneixement dels serveis que s'ofereixen al Maresme en matèria de promoció econòmica i d’atracció de noves empreses.

Aquesta iniciativa del Consell Comarcal del Maresme rep la col·laboració de la Diputació de Barcelona i compta amb el suport de les patronals Fagem i Pimec i dels sindicats Comissions Obreres i UGT.

Darrera actualització: 28.02.2018 | 13:46