Llum verda a l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanística de Santa Susanna

Dijous, 11 de juny de 2020 a les 09:30

El Ple de l’Ajuntament fa un pas decisiu per adequar el planejament del poble a les noves necessitats actuals i futures.

El Ple de l’Ajuntament, celebrat dimarts dia 9, va realitzar l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)  de Santa Susanna. El POUM és una eina legal de l’Ajuntament per endreçar el seu territori tot preveient els usos que el municipi vol donar als seus espais. L’actual planejament de Santa Susanna té una antiguitat de 38 anys.

[Llegiu-ne més a continuació]

Aquest serà el tercer planejament general que ordenarà el territori. El primer va ser l’any 1960, i el segon i vigent actualment l'any 1982.

El nou POUM  utilitza com a referència la riera i la converteix en un simbòlic eix vertebrador. De fet, la riera divideix Santa Susanna en dues parts. Doncs bé, l’eix al voltant el qual es desenvolupa el municipi, és el que ha de servir d’element d’estructuració i cohesió del poble. En cap cas, el nou POUM té una voluntat de creixement constructiu del seu espai. Al contrari, conté el territori i el reordena allà on el temps ha demostrat que és necessari.

El nou planejament ordena nous sistemes d'espais oberts tan en sòl urbà com en no urbanitzable amb l'objecte de garantir la connectivitat mediambiental nord-sud i est-oest. Així mateix, genera nous espais d'equipaments,  millora la mobilitat, i preveu l'habitatge social.

És un planejament amb voluntat de resoldre les necessitats actuals i futures del municipi.

Darrera actualització: 15.06.2020 | 12:19