Santa Susanna reforça la protecció perimetral del capironat marí

Dimecres, 14 d'abril de 2021 a les 09:00

S’han col·locat uns nous elements de separació per impedir que es trepitgi la planta i es malmeti una espècie vegetal singular

L’Ajuntament ha reforçat les mesures de protecció del capironat marí (Reseda hookeri) que hi ha a la platja de les Dunes del municipi. Santa Susanna hostatja l’única població de la Península Ibèrica d’aquesta espècie vegetal.

L’actuació municipal ha consistit en consolidar tot el tancament perimetral on hi ha la planta amb noves estaques i nova corda als trams malmesos. També s’han posat uns nous cartells on es recomana a la ciutadania que no trepitgin la zona on hi ha la planta. L’any passat ja es va fer una protecció perimetral a la platja, però part d’aquesta protecció es va malmetre o va patir actes vandàlics o furts del material instal·lat.

Segons la biòloga Carme Buxalleu, que ha estudiat el capironat marí per encàrrec de l’Ajuntament, la colònia que hi ha al municipi podria ser de les més grans del món. La seva presència, de bracet amb altres espècies típiques dels sorrals costaners com el jull marí (Elymus farctus), el cascall marí (Glaucium flavum), el lotus marí (Lotus crecicus), el melgó litoral (Medicago littoralis), la barrella punxosa (Salsola kali) o el silene de platja (Silene niceensis), no només embelleix les platges del poble, sinó que revela una bona qualitat ambiental i natural de la platja de Santa Susanna.

Darrera actualització: 14.04.2021 | 10:15

Imatges

capironat mari 3 capironat marí 4 capironat marí