Santa Susanna queda 4a en el rànquing d’Ecovidrio de municipis que més vidre reciclen a Catalunya

Dijous, 30 de de setembre de 2021 a les 09:00

Un total de 22 localitats han competit per aconseguir la Bandera Verda que acredita l’excel·lència en la recollida selectiva d’envasos

Santa Susanna ha aconseguit la quarta posició del rànquing de “Banderas Verdes” d’Ecovidrio. Aquesta competició té com a objectiu guardonar l’esforç dels establiments hostalers locals i l’activisme dels municipis costaners per a la transició verda. Està organitzat per Ecovidrio que és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre a Espanya.

A més de Santa Susanna, hi han participat 22 municipis de Catalunya: Torroella de Montgrí - L’Estartit, Castelldefels, Roses, Llançà, el Port de la Selva, Colera, Lloret de Mar, Portbou, Tarragona, Malgrat de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Vilanova i la Geltrú, Tossa de Mar, Palafrugell, Mataró, Mont-roig del Camp, Blanes, Calella, Pineda de Mar, Calafell i Pals. L’Ajuntament de Santa Susanna hi ha participat amb 39 establiments hostalers de la localitat.

Els primers classificats han estat:

  1. Torroella de Montgrí-Estartit (1.616,80 punts)
  2. Castelldefels (1.324,20 punts)
  3. Roses (1.197,20 punts)
  4. Santa Susanna (1.025,0 punts)

De la comarca del Maresme, a més del nostre municipi, hi ha participat Malgrat de Mar (525 punts); Mataró (407,3 punts); Calella (308,1 punts); i Pineda (266,7 punts).

Segons les dades recollides per Ecovidrio, les enquestes realitzades als 39 establiments d’hostaleria del municipi es conclou que el 98,97 per cent d’ells reciclen els elements de vidre com els envasos.

Un moviment per a la recuperació verda

“Banderas Verdes” s’ha consolidat com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria i té la singularitat d’involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, i per això és clau per generar una transició real cap a un model d’economia circular.

Darrera actualització: 30.09.2021 | 11:29