Fitur posa Santa Susanna com a model de planificació ordenada i de municipi compromès amb un futur sostenible

Divendres, 21 de de gener de 2022 a les 12:00

El responsable DTI, Rafael Moreno, explica la proposta de reordenació del front marítim i de platges intel·ligents que ha estat seleccionat pels governs espanyol i català per rebre 5 milions d'euros dels Fons Next Generation.

Fitur, una de les fires internacionals de turisme més importants del món, coneix perfectament Santa Susanna. Fa molts anys que la destinació turística hi és present. Per uns dies, Fitur (Madrid) es converteix en l'aparador imprescindible de tots els agents del sector.
Aquest any, Santa Susanna ha estat un dels municipis protagonistes de les Jornades Fitur
Know-How&Export al costat d'Hellín (Castella - La Manxa), El Ejido (Andalusia) i Gijón (Astúries). Carlos Romero, director d'I+D+I de Segitur (Societat que depèn del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) va justificar la presència de Santa Susanna. I, citant explícitament a l'alcalde Joan Campolier, va explicar que "Santa Susanna és un municipi que ha fet les coses molt bé, davant d'altres que no ho han fet". Romero va afegir: "Han planificat amb sentit i el projecte (que ha obtingut els 5 milions d'euros dels Fons Next Generation) els permetrà situar-se i jugar en una altra lliga".
Amb aquesta targeta de presentació, Rafael Moreno, cap del projecte DTI de l'Ajuntament de Santa Susanna, va detallar la proposta de reordenació del front marítim i de platges intel·ligents. Moreno va detallar que l'Ajuntament ha elaborat un pla estratègic de millora de la sostenibilitat de l'espai a través de l'ordenació dels recursos turístics vinculats a la façana marítima per evitar la seva degradació, minimitzar-ne els impactes ambientals i fer-ho compatible amb l'activitat econòmica. És a dir, compaginar el model de sol, platja i natura. Tot això, en un municipi de 3.604 habitants; que disposa de 14.000 places d'allotjament turístic amb un sostre de 20.000; amb 2 milions de pernoctacions que suposa esdevenir el quart municipi de Catalunya que recapta més taxa turística; i en un entorn natural i saludable format per 150 hectàrees de terres de cultiu intensiu i protegit.
A Fitur es van detallar els projectes que han rebut l'aval dels governs espanyol i català que són:
o La construcció d'un pas subterrani per a vehicles i vianants que doni accés al front marítim, però que alhora en limiti el seu ús; que reguli els accessos i les zones d'aparcament, amb l'objectiu de reduir els impactes ambientals derivats del trànsit rodat sobre els ecosistemes litorals i el benestar de les persones. (Competitivitat)
o L'ordenació i urbanització del passeig marítim com a senda marítima natural que permeti la confluència i gaudi de diverses activitats a l'espai natural del camí paral·lel a la platja, i a la mateixa platja, creant un espai de benestar per a la pràctica d'esport i l'activitat física, accessible, i que permeti afavorir els estils de vida actius i saludables. (Transició verda i sostenible). La implantació de tecnologia a la destinació per tal de millorar la governança i sostenibilitat de la destinació que permetin l'obtenció de dades mediambientals, la seva gestió i la comunicació i sensibilització de residents i turistes (Transició digital)
o La reorganització de l'oferta turística i el model de gestió de la informació i la promoció impulsant la digitalització del sector turístic. (transició digital i competitivitat)
Tots aquests plans són compatibles amb l'estratègia de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) de la qual en forma part el municipi.

 

Darrera actualització: 21.01.2022 | 13:04

Imatges

Fitur posa Santa Susanna com a model de planificació ordenada i de municipi compromès amb un futur sostenible Fitur posa Santa Susanna com a model de planificació ordenada i de municipi compromès amb un futur sostenible Fitur posa Santa Susanna com a model de planificació ordenada i de municipi compromès amb un futur sostenible