La nova escullera de la Platja de les Dunes planta cara al temporal i manté intacte el passeig marítim

Dimecres, 1 de de març de 2023 a les 00:00

La mala mar ha castigat amb força el litoral, però només ha pogut endur-se part de la sorra de la platja i tres palmeres 

La nova escullera de la Platja de les Dunes ha aconseguit protegir el passeig marítim i la via del tren de l’embat del temporal de les darreres hores. La mala mar s’ha emportat part de la sorra de la platja i tres palmeres però ha mantingut intacte la resta d’instal·lacions. També ha contribuït decisivament a protegir el litoral de Santa Susanna la barra de sorra submergida mar endins perquè provoca que l’onatge perdi força.

De fet, la nova escullera només fa un mes que s’ha estrenat. S’han construït 350 metres de protecció aconseguint, a més, guanyar una mica d’espai per consolidar una zona especialment estimada pel poble.

Els treballs han anat a càrrec de l’Administrador de les Infraestructures Ferroviàries de l’estat (Adif).

El mal record de fa un any

El temporal que hi va haver entre finals de febrer i començaments de març de l’any passat es va endur  un tram de més de 150 metres de la platja de les Dunes. La força de l’aigua no solament va engolir la sorra de la platja, sinó que va arribar fins a la mateixa via de tren. Per unes hores, la línia de Rodalies R1 i RG1 va quedar inutilitzada i el servei entre Pineda de Mar i Malgrat de Mar es va haver de fer per carretera. 

Darrera actualització: 01.03.2023 | 10:41