Els alumnes de 4t d’ESO de l’IE Montagut visiten el Congrés dels Diputats

Dimecres, 20 de de març de 2024 a les 00:00

Un total de 51 nois i noies, els seus professors i l’alcalde Joan Campolier  viatgen a Madrid per fer-hi un recorregut cultural i assisteixen a la Cambra Baixa a una jornada de treball.

Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Escola Montagut de Santa Susanna han viatjat aquest dimecres a Madrid per visitar el Congrés dels Diputats i assistir a una jornada de treball. Hi ha anat un total de 51 noies i nois de les dues línies d’ESO, amb els seus respectius professors, acompanyats per l’alcalde del poble, Joan Campolier. 

La visita al Congrés dels Diputats o Cambra Baixa, que és com també se’l denomina, l’han fet a la tarda i els ha servit per conèixer una mica més el sistema polític espanyol, el procés parlamentari i el paper dels representants electes en la presa de decisions. També han recorregut les estances de la Cambra, on destaca l’hemicicle que és on es celebren els plens i que són les imatges que sempre es veuen per televisió.

Aquesta iniciativa, coordinada pel centre educatiu amb el suport de l’Ajuntament de Santa Susanna persegueix apropar els joves al funcionament de les institucions democràtiques, en aquest cas les espanyoles, i fomentar la seva participació ciutadana.

L’expedició de Santa Susanna ha viatjat a Madrid amb tren. Han aprofitat l’estada per visitar la ciutat i els seus principals monuments i dinar al Parque del Retiro.   

Darrera actualització: 20.03.2024 | 20:02

Imatges

Visita al Congrés del Diputats Visita al Congrés del Diputats