Benestar Social

Aquesta regidoria és l’encarregada de coordinar l’atenció i assessorament dels ciutadans de Santa Susanna en l’àmbit dels serveis socials. L’eix vertebrador d’aquesta atenció radica en la infància, les famílies i, especialment, en les persones grans.

La metodologia de treball inclou:

  • l’atenció directa a l’usuari de forma individual i familiar
  • la coordinació amb diferents serveis i estaments a nivell local i comarcal (escoles, policia local, ambulatori, hospitals)
  • el treball comunitari transversal entre les diferents regidories (Cultura/Joventut, Promoció Econòmica, Gent Gran, Sanitat i Educació)
  • la gestió de recursos
  • la promoció dona-home: Commemoració de les diades referides a les dones (Dia de la Dona, 8 de març; Dia contra la violència vers les dones, 25 de novembre) i programa d’activitats: xerrades, tertúlies, tallers, cursos de participació social, de prevenció de la violència de gènere, d’educació i formació
  • la promoció de la gent gran: potenciar a través dels diferents serveis i actes que la població gran tingui representació en les activitats lúdiques i culturals del municipi. Xerrades, tallers de manualitats, de tall i confecció, català oral, “anem a aprendre”, tapís, etc.
  • la immigració: Taller d’alfabetització. Arrelament social
  • el voluntariat: col·laboració amb Càritas per dur a terme un grup de voluntariat dirigit a les persones grans

Des de la Unitat de Treball Social de la regidoria es gestionen i tramiten els següents recursos: 

 

A nivell d'Ajuntament:
- Servei d'atenció domiciliaria
- Ajuts econòmics puntuals
- Centre Obert: amb col·laboració amb les escoles. Està adreçat als alumnes del CEIP, per tal de donar un reforç en les activitats educatives. Hi ha dos grups diferenciats per edats. Les classes són impartides per un educador social.

 

A nivell de Consell Comarcal Maresme
- Beques de menjador
- Beques d’ajuts pel lloguer d’habitatge

 

A nivell de Generalitat de Catalunya dins del Departament d'Acció Social i Ciutadania:
- Pensions no contributives de jubilació i invalidesa
- Certificats de disminució
- Programes per persones grans
- Programes per persones disminuïdes

 

Altres:
- Servei de teleassistència: dirigit a persones grans que viuen soles en el domicili, per tal de garantir uns mínims de suport. És un servei que consisteix en portar posat un medalló i, en cas de necessitat, s’activa un sistema d'avís.
- Llei de la Dependència. Dóna dret a una sèrie de serveis i prestacions. Va entrar en vigor l'1 de gener de 2007 i consisteix en un dret subjectiu i universal adreçat a totes les persones que necessitin ajuda per les activitats de la vida quotidiana. Qualsevol persona pot demanar la valoració. 
- Programa Imserso, que s’inclou dins del programa d’envelliment actiu. Hi ha dues modalitats: vacances i termalisme.

 

Horari: Hores concertades de visita, cita prèvia.
Adreça: Plaça Catalunya, s/n
Codi postal: 08398
Telèfon: 93 767 84 41
ssocials@stasusanna.org

Darrera actualització: 23.05.2017 | 19:44