La VII Trobada se celebra a iniciativa del Ministeri de Turisme, aplega a més de 150 representants de destinacions turístiques intel·ligents i és el primer cop que es fa a Catalunya.

Santa Susanna reuneix els gestors DTI d’Espanya per fixar l’estratègia de turisme sostenible de cara al 2030.

Santa Susanna és la seu de la VII Trobada de Gestors de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que es farà ​​del 6 al 8 de maig amb la participació de 150 gestors que representen més de cent destinacions. L’esdeveniment l'organitza la Secretaria d'Estat de Turisme, a través de l’empresa pública Segittur, l'Ajuntament de Santa Susanna i la Diputació de Barcelona. És la primera vegada que una trobada d’aquestes característiques es fa a Catalunya. La primera cimera es va fer l’any 2018 a Alcalá de Henares. Des de llavors, ja se n’han fet cinc més: Aranjuez, Palència, El Ejido, Gijón i Tenerife.

La trobada se celebra sota el títol “Cap a l'Estratègia de Turisme Sostenible Espanya 2030” i té com a objectiu informar a les destinacions dels projectes que seran claus en el seu procés de transformació, des del punt de vista de la sostenibilitat, la digitalització i la governança.

La cimera s’inaugurarà dimarts amb la presència, a més de l’alcalde Joan Campolier i de la regidora de Sostenibilitat, Innovació, Turisme i Comunicació, Sílvia Vives, de la directora general de Polítiques Turístiques del Ministeri d’Indústria i Turisme, Ana Muñoz Llabrés, del president de Segittur, Enrique Martínez Marín, de la presidenta delegada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Ana M. Martínez Martínez, i de la directora general de Turisme de la Generalitat, Cristina Lagé Manich.

Digitalització

L'Estratègia de Turisme 2030, retrospectiva i avenços, serà el punt de partida de la trobada, on a continuació es parlarà dels projectes vinculats amb la digitalització com la Plataforma Intel·ligent de Destinacions i la Plataforma de l'Ecosistema d'Innovació Oberta.

Sostenibilitat

Pel que fa a la sostenibilitat, durant la trobada es parlarà dels plans de sostenibilitat turística en destinació i el model DTI. Així com del sistema EGERIA per a la sostenibilitat, la intel·ligència i la qualitat del turisme  nivell estatal.

La formació també serà protagonista, ja que es donaran a conèixer les novetats del programa formatiu Amfitriones.

Governança

La governança és clau en la gestió de les destinacions, per això, a la trobada es prestarà atenció a l'elaboració dels informes DTI i seguiment, així com la importància del lideratge supramunicipal al projecte DTI.

La xarxa DTI està formada per 680 membres: 501 destinacions, 86 institucions, 86 empreses i 7 observadors internacionals. És una eina al servei de la implantació del model de Destinacions Turístiques Intel·ligent.

  • Sostenibilitat i medi ambient