La VII Trobada se celebra a iniciativa del Ministeri de Turisme, aplega a més de 150 representants de destinacions turístiques intel·ligents i és el primer cop que es fa a Catalunya.
Santa Susanna és la seu de la VII Trobada de Gestors de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que es farà del 6 al 8 de maig amb la participació de 150 gestors que representen més de cent destinacions. L’esdeveniment l'organitza la Secretaria d'Estat de Turisme, a través de l’empresa pública Segittur, l'Ajuntament de Santa Susanna i la Diputació de Barcelona. És la primera vegada que una trobada d’aquestes característiques es fa a Catalunya. La primera cimera es va fer l’any 2018 a Alcalá de Henares. Des de llavors, ja se n’han fet cinc més: Aranjuez, Palència, El Ejido, Gijón i Tenerife.
La trobada se celebra sota el títol “Cap a l'Estratègia de Turisme Sostenible Espanya 2030” i té com a objectiu informar a les destinacions dels projectes que seran claus en el seu procés de transformació, des del punt de vista de la sostenibilitat, la digitalització i la governança.
La cimera s’inaugurarà dimarts amb la presència, a més de l’alcalde Joan Campolier i de la regidora de Sostenibilitat, Innovació, Turisme i Comunicació, Sílvia Vives, de la directora general de Polítiques Turístiques del Ministeri d’Indústria i Turisme, Ana Muñoz Llabrés, del president de Segittur, Enrique Martínez Marín, de la presidenta delegada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Ana M. Martínez Martínez, i de la directora general de Turisme de la Generalitat, Cristina Lagé Manich.
Digitalització
L'Estratègia de Turisme 2030, retrospectiva i avenços, serà el punt de partida de la trobada, on a continuació es parlarà dels projectes vinculats amb la digitalització com la Plataforma Intel·ligent de Destinacions i la Plataforma de l'Ecosistema d'Innovació Oberta.
Sostenibilitat
Pel que fa a la sostenibilitat, durant la trobada es parlarà dels plans de sostenibilitat turística en destinació i el model DTI. Així com del sistema EGERIA per a la sostenibilitat, la intel·ligència i la qualitat del turisme nivell estatal.
La formació també serà protagonista, ja que es donaran a conèixer les novetats del programa formatiu Amfitriones.
Governança
La governança és clau en la gestió de les destinacions, per això, a la trobada es prestarà atenció a l'elaboració dels informes DTI i seguiment, així com la importància del lideratge supramunicipal al projecte DTI.
La xarxa DTI està formada per 680 membres: 501 destinacions, 86 institucions, 86 empreses i 7 observadors internacionals. És una eina al servei de la implantació del model de Destinacions Turístiques Intel·ligent.