Santa Susanna promou les bicicletes elèctriques amb una completa oferta d’equipaments i serveis, i busca ser una destinació de referència especialitzada en aquest segment

Dijous, 22 d'octubre de 2020 a les 08:00

Fa molts anys que Santa Susanna s’ha posicionat com a municipi referent en l’àmbit del ciclisme, i ara fa un pas endavant en la promoció de les bicis elèctriques en totes les seves modalitats. 

Aquesta aposta arriba en un moment complicat per la pandèmia de la Covid-19 però precisament els canvis socials que està motivant aquesta situació sanitària fan encara més oportú aquest model turístic.  
D’una banda, el ciclisme elèctric ofereix tot allò que demanen els visitants de Santa Susanna, com un fàcil accés pedalant a la zona natural del Montnegre, la possibilitat de fer rutes més llargues tant de BTT com de carretera, i el fet de poder rodar juntament amb altres companys de diferents aptituds físiques.

[Llegiu-ne més a continuació]

I al mateix temps, aquest model ciclista s’expandeix precisament quan el municipi fa una clara aposta pel turisme sostenible, i l’ús de la bici elèctrica és el màxim exponent de la mobilitat intel·ligent per dins del terme municipal. I aquest atribut és ben valorat tant pel visitant com pels propis ciutadans, que també contribueixen a destacar els beneficis que comporta viure en una Destinació de Turisme Intel·ligent com Santa Susanna. Un municipi que intueix encara molt recorregut en el desenvolupament del model de bici elèctrica, i que l’explora al costat de la recerca i el desenvolupament, i en col·laboració amb plataformes tecnològiques que faciliten la seva implementació. 
Santa Susanna compta, a més, amb un entorn natural privilegiat, de mar i muntanya, que permet oferir al col·lectiu ciclista unes rutes que condueixen fins a grans atractius paisatgístics, naturals i culturals. En bicicleta de carretera són accessibles les rutes que discorren vora el mar i fins a la Costa Brava, per carreteres solitàries de la demarcació de Girona i el Parc Natural del Montseny. I en bicicleta de muntanya, el Montnegre s’alça com el recurs natural més proper i amb un gran ventall de rutes per explorar. 

L’objectiu de convertir-se en destinació de ciclisme elèctric
Per complementar aquesta especialització i per convertir-se en destinació especialitzada, s’estan dissenyant noves rutes clarament recomanades per a diferents segments de ciclistes en bicicleta elèctrica. Al mateix temps, els establiments hotelers també s’estan adaptant per complir amb els requisits necessaris, així com les empreses de serveis, que estan creant la seva pròpia flota de bicicletes elèctriques de lloguer. Aquestes propostes es complementen amb alguns esdeveniments específics del sector E-Bike, que també contemplen la possibilitat de poder provar les bicis. Aquesta és una fórmula molt apreciada pels amants del ciclisme, que poden provar la bici que somien tenir en un circuit habilitat, i posant a prova totes les prestacions de la bicicleta elèctrica. 

Una oferta hotelera i comercial en permanent col·laboració
Una proposta ciclista completa com la de Santa Susanna no s’entendria sense la complicitat de la seva planta hotelera, totalment preparada per afrontar la temporada 2021 amb més múscul que mai, i amb força per recuperar-se de les repercussions de la Covid-19. La seva implicació en el projecte Cycling Santa Susanna ha reforçat la col·laboració entre el sector públic i privat, que han remat en la mateixa direcció per posicionar-se en diferents àmbits. Ara, després de molts anys de treball en equip, s’estan començant a recollir fruits de l’estratègia que integra l’oferta hotelera, l’oci, el comerç, empreses de serveis i els equipaments esportius, peces clau en la transformació cap a una destinació pionera en ciclisme elèctric.

Curses de prestigi per a impulsar el municipi a l’àmbit competitiu
Un altre factor que també ha posat la Santa Susanna ciclista a primera plana són les competicions internacionals. Amb curses com la triatló o la Copa Catalana Internacional de BTT el municipi s’ha donat a conèixer arreu del món des de l’òptica competitiva. També es promou el ciclisme d’alt nivell amb curses de categories cadets i júniors, en unes cites marcades al calendari dels millors ciclistes del món, i que també són un pol d’atracció per a famílies i clubs ciclistes que fan estada al municipi per participar en aquests esdeveniments. 

Darrera actualització: 22.10.2020 | 09:41