Santa Susanna, Lloret, Salou i l’Ametlla de Mar impulsen un lobby que reforci el pes dels municipis turístics catalans

Dimecres, 20 de de desembre de 2023 a les 00:00

Els 4 motors del turisme a Catalunya, amb més de 16 milions de pernoctacions, son els líders a la Costa de Barcelona, Costa Brava, Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

Els municipis de Santa Susanna, Lloret de Mar, Salou i l’Ametlla de Mar s’han constituït en els impulsors d’una aliança que persegueix reforçar el pes dels pobles de turisme de costa de Catalunya. Els alcaldes d’aquestes quatre poblacions, Joan Campolier (Santa Susanna), Adrià Lamelas (Lloret de Mar), Pere Granados (Salou) i Eva del Amo Galarzo (l’Ametlla de Mar) han format l’Associació de Municipis Turístics Costa Catalana. De fet, es tracta dels municipis que més pernoctacions registren dins de les seves respectives marques genèriques – més de 16 milions - liderant així el turisme en la costa catalana d'entre les quatre principals marques turístiques: Costa Daurada, Costa Brava, Costa Barcelona i Terres de l'Ebre.

L'objectiu de l'aliança és aglutinar aquells municipis costaners amb una llarga trajectòria turística, que comparteixen característiques semblants, amb la finalitat de promoure un espai de reflexió col•lectiva. Es busca fomentar l'intercanvi d'experiències i el coneixement recíproc, així com establir mecanismes de cooperació i coordinació davant reptes i temes d'interès comú.

Interlocutors clau del sector

L'aliança també pretén ser un pont de col•laboració amb altres administracions supramunicipals i els sectors turístics involucrats, convertint-se en un interlocutor clau i un motor d'iniciatives i propostes. Amb aquesta nova aliança, es volen desenvolupar estratègies conjuntes que responguin a les necessitats comunes dels municipis, millorant la prosperitat i la qualitat de vida dels ciutadans, així com augmentar la competitivitat de la regió.

A més, es busca impulsar la investigació i la digitalització dels municipis turístics per fomentar la innovació i una gestió més eficient dels serveis, alineant-se amb els objectius globals de desenvolupament sostenible i amb mesures de lluita contra el canvi climàtic. Els municipis que formen part d'aquest grup impulsor veuen l'aliança com una iniciativa summament beneficiosa per defensar els interessos d'un sector econòmic de gran transcendència per a Catalunya. L'aliança estudia la possibilitat d'obrir la porta a futures adhesions d'altres municipis costaners que desitgin unir-se a aquesta iniciativa positiva i en positiu.

Darrera actualització: 20.12.2023 | 12:44