Santa Susanna corona una model nigeriana de 29 anys com a Miss Star International 2023

Dilluns, 16 de d’octubre de 2023 a les 00:00

L’alcalde intervé a la cloenda del concurs de bellesa transgènere per reivindicar el municipi com un espai de llibertat i per afirmar que ningú ha de renunciar a la seva manera de ser, ni als seus sentiments

Santa Susanna ha acollit una nova edició del concurs de bellesa Miss Star International 2023, dedicat al col·lectiu transgènere. La guanyadora d’aquest any ha estat una model nigeriana de 29 anys, Veso Golden Oke, que es va imposar davant de les concursants d’Austràlia i l’Equador.

Veso Golden va ser, l’any 2019, la primera dona trans a qui es va permetre competir obertament en un concurs de bellesa a Àfrica. Ella és de Nigèria, però als 20 anys va haver de marxar a viure a la veïna Ghana, d’on és la seva mare, a causa de la persecució i el maltracta que es dona a Nigèria al col·lectiu trans i  LGTBI.

En aquesta edició del concurs Miss Star International 2023 han estat presents a Santa Susanna representants de 23 estats.

Una reivindicació social

Als vídeos que fan públics les concursants abans del veredicte totes demanen poder viure amb naturalitat la seva condició, demanen no ser discriminades i no haver de patir la incomprensió d’una part de la societat.

Precisament, en la seva intervenció l’alcalde, Joan Campolier, va assegurar que el concurs de Miss Star International és un esdeveniment que va molt més enllà d’un concurs de bellesa. És una oportunitat per exigir “llibertat, igualtat i respecte” per una causa que només demanar ser acceptada. Campolier va elogiar la lluita d’un col·lectiu de persones que “tenen inquietuds, que estimen, que formen famílies, que es formen per tenir un futur professional, com qualsevol altra persona”. I els va demanar que no afluixin, que “facin amb la seva vida el que vulguin sempre que respectin que la seva llibertat acaba allà on comença la llibertat dels altres”. Va acabar la seva intervenció dient al col·lectiu: “estimeu com vulgueu i a qui vulgueu. I no permeteu que ningú us digui com heu d’estimar”.

Darrera actualització: 16.10.2023 | 09:32

Imatges

Fotos Fotos Fotos