Santa Susanna aconsegueix que Endesa soterri la línia d’alta tensió que travessa el sector agrícola

Dimecres, 22 de setembre de 2021 a les 09:00

Es desmuntaran una cinquantena de pals que creuen la zona agrícola i que condicionen la construcció d’hivernacles per al conreu, però que també representen un problema de contaminació paisatgística per a un municipi que fa bandera de la sostenibilitat i el medi ambient.

La línia d’alta tensió de gairebé 2 km que travessa Santa Susanna ja està soterrada i va per la carretera vella. L’Ajuntament i el sector agrícola feia molt anys que reclamaven l’eliminació d’aquesta línia. A la pagesia els condiciona la construcció d’hivernacles per als seus conreus i, a més, malmet la línia de treball que segueix el Consistori de municipi eficient, compromès amb la sostenibilitat i la no contaminació paisatgística. El primer pas per acabar amb aquesta problemàtica ja s’ha fet: la línia va soterrada. I el segon, s’està fent: s’està procedint a retirar els cables d’acer de la línia i a desmuntar la cinquantena de pals.

L’obra té un cost d’1,5 milions d’euros que van a càrrec de la companyia Endesa, que fa un gran esforç econòmic amb aquest projecte. La inversió de l’Ajuntament és de 126.000 euros en l’obra de canalització de la riera al Torrentó de Can Gelat.

Darrera actualització: 23.09.2021 | 15:56