Minut de silenci en senyal de dol pel feminicidi de Viladecans (Baix Llobregat)

Dilluns, 23 de setembre de 2019 a les 15:19

L’Institut Català de les Dones de la Generalitat va convocar per dilluns 23 de setembre, a les dotze del migdia, un minut de silenci en senyal de dol per la mort d’una dona a Viladecans (Baix Llobregat), presumptament a mans de la seva parella. L’Ajuntament de Sant Susanna es va adherir a l’acció i també va convocar un minut de silenci. L’alcalde va preparar una intervenció que ha estat llegida per la Segona Tinent d’Alcalde, Sílvia Vives i Morell.

“Bon dia a totes i a tots. El poble de Santa Susanna condemna enèrgicament el feminicidi d’una dona a Viladecans (Baix Llobregat), presumptament a mans de la seva parella, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. Els fets van succeir el mes de juny passat i l’home ha estat detingut aquesta setmana passada com a resultat de les investigacions realitzades pels Mossos d’Esquadra.

L'erradicació de totes les violències masclistes ha de ser una prioritat de la societat en el seu conjunt. Els governs i les autoritats públiques han de jugar un paper actiu, decidit, implacable i valent per acabar amb aquesta xacra social. Però la societat, nosaltres, som els que no hem de permetre que dins de les quatre parets de casa nostra passin aquestes coses.

El nostre objectiu, el de la nostra societat, els de les dones i els homes de Santa Susanna, ha de ser contribuir a continuar avançant i millorant en tots els fronts possibles perquè s'acabi --el més aviat possible-- aquesta situació del tot inhumana i insostenible. Per això, és molt important continuar treballant en la prevenció i la sensibilització, la detecció, i l’atenció i la recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles.

La societat catalana està avançant en la detecció i denuncia de totes les manifestacions de la violència masclista. Cada vegada som més sensibles i més actius en la denúncia d'aquesta vulneració dels més elementals drets de les persones. Però no n’hi ha prou. Hem de continuar. No ens podem permetre fer ni un sol pas enrere.

Cal dir alt i clar que la violència masclista és una violació dels drets humans i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones.

La Llei ho diu ben clar: la violència masclista és un impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania. Per acabar amb aquesta mena d'actuacions del tot intolerables en qualsevol societat, però molt més en una societat que presumeix de viure en el primer món, en el món culturitzat i industrialitzat, el camí a seguir és el de la igualtat efectiva de dones i homes en tots els àmbits.

Una Catalunya on les dones puguin exercir plenament els seus drets i llibertats serà una Catalunya lliure de violència masclista.”

L’ICD posa a l’abast de les dones i les persones del seu entorn el servei confidencial i gratuït 900 900 120 d’atenció i informació sobre les violències masclistes. També recomana acudir als serveis de proximitat, els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones que es troben ubicats a totes les poblacions de més de 20 mil habitants.

Darrera actualització: 23.09.2019 | 15:22