Llums LED als carrers per gastar menys i il·luminar més

Dijous, 7 de de desembre de 2023 a les 00:00

L'ajuntament de Santa Susanna rep una ajuda de la Unió Europea de 300.000 euros per la renovació de la instal·lació de l’enllumenat públic municipal exterior en el nucli urbà del municipi.

Aquesta tecnologia és considerada ecològica i, per tant, respectuosa amb el medi ambient. Redueix el consum notablement, millora la qualitat lumínica i, a diferència de les bombetes fluorescents, no contenen mercuri. Això significa que el seu reciclatge és més senzill i respectuós amb el medi ambient.

El projecte consisteix en la substitució de 1.129 de les 3.101 lluminàries existents, per noves de tecnologia LED de major eficiència energètica i equipades amb equips electrònics de regulació i control.
Respecte als quadres de comandament, el projecte contempla actuacions sobre 29 dels 46 existents en el municipi (entre quadres i subquadres).

Amb aquesta actuació es disminuirà la potència de 96,74 kW a 47,21 kW i s'aconseguirà un estalvi energètic estimat del 51%. L'ajuda atorgada és objecte de cofinançament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, dins de l'Objectiu Temàtic 4 – Economia Baixa en Carboni. L'import de l'ajuda correspon al 50% del projecte presentat que tenia previst una inversió total de 600.000 euros.

Gairebé el 75% de l’enllumenat públic de Santa Susanna ja és ecològic. Aquest és un pas més de l’alcalde Joan Campolier en la seva aposta per les tecnologies netes i sostenibles, com es va demostrar amb la creació de l’àrea de Sostenibilitat i Innovació en mans de la regidora Sílvia Vives.

Darrera actualització: 07.12.2023 | 15:51