Llum verda al pas soterrat que afavorirà la mobilitat sostenible al front marítim i eliminarà el trànsit de les Dunes

Dimarts, 7 de de maig de 2024 a les 00:00

Joan Campolier i Xavier Amor visiten el punt clau per la transformació verda del litoral de Santa Susanna i per la connexió segura i sense riscos en l’eix mar-muntanya de Pineda de Mar

Les obres de la infraestructura que transformarà la mobilitat al front marítim, eliminarà el trànsit a la zona de les Dunes i facilitarà la connexió amb Pineda de Mar ja han començat. Aquest dimarts, els alcaldes de Santa Susanna, Joan Campolier, i de Pineda de Mar, Xavier Amor, han anat als terrenys on –en el termini màxim de 12 mesos-- es construirà el pas soterrat sota la via del tren que farà possible el projecte de renaturalització de la façana litoral de Santa Susanna. El pas per a vehicles i vianants (adaptat per a persones amb mobilitat reduïda) connectarà el Camí de la Via amb el futur aparcament situat a la zona coneguda com la Llàntia, que servirà per accedir al Passeig de les Dunes i al mar.

Aquesta actuació permetrà assolir un dels principals objectius de tota l’actuació: retirar tots els vehicles del front marítim de tal manera que qui es vulgui moure per la Platja de les Dunes ho hagi de fer a peu. Un sistema de fanals intel·ligents amb sensors que detecten els vehicles, regularà i impedirà que s’accedeixi a l’aparcament quan estigui ple. 

El pas soterrat també serà important per a facilitar l’accés a l’altre cantó de la via als vehicles de serveis o prioritaris i representa una infraestructura al servei de Santa Susanna i de Pineda de Mar, que facilitarà la connexió mar-muntanya. També farà possible eliminar el pas sobre la via que hi ha a l’estació de tren de Pineda de Mar, erradicant d’aquesta manera el risc d’atropellaments.  Això serà possible quan es construeixi el vial que portarà a Pineda de Mar i que anirà en paral·lel a la via, per la banda de mar.

El projecte està finançat amb els Fons Next Generation de la Unió Europea a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. 

El pas inferior sota la via del tren és una de les peces clau del projecte de transformació del front marítim per millorar-ne la sostenibilitat, preservar el litoral i garantir una mobilitat sostenible, segura i connectada. Un total de 5 milions d’euros provinents dels fons europeus serviran per a diversos projectes vinculats a la zona del passeig Marítim, que beneficiaran tota la població de Santa Susanna en el seu conjunt, i que serviran per consolidar el model de municipi sostenible, innovador i tecnològic. De fet, és un dels trets identitaris de Santa Susanna com a membre de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Bàsicament, desapareixeran els vehicles del passeig Marítim per donar prioritat a vianants i bicicletes, s’il·luminarà tota la zona amb ginys sostenibles i intel·ligents, i es retornarà la vegetació fins gairebé a primera línia de mar, com a factor de recuperació ambiental i paisatgística, però també per evitar l’erosió del litoral.

 

Darrera actualització: 07.05.2024 | 15:51