L'elit de l'esport mundial es rendeix davant la capacitat de Santa Susanna d'organitzar esdeveniments de gran format

Dijous, 2 de de maig de 2024 a les 00:00

Els assistents al 86è Congrés de l’AIPS i als Sport Media Awards destaquen que el municipi disposa d’un entorn privilegiat que permet compaginar actes o jornades de treball amb el lleure, la natura i l’activitat esportiva

El primer dia del Congrés Mundial de l’Associació Internacional de Premsa Esportiva (AIPS) l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, es dirigia als 400 assistents provinents dels cinc continents d’aquesta manera: “Han escollit vostès molt bé i els asseguro que no s’han equivocat”. Campolier es referia al fet que la principal associació de la premsa esportiva de tot el món elegís Santa Susanna per fer-hi el seu 86è congrés, que coincideix amb el centenari de l’associació nascuda l’any 1924. 

Durant quatre dies, Santa Susanna ha estat el municipi amfitrió dels assistents al Congrés i a la Gala dels AIPS Sport Media Awards. I en totes les intervencions públiques i privades que l’alcalde Campolier ha fet durant aquests no s’ha cansat d’explicar les bondats del poble, que ha comparat amb un oasi. L’opinió dels dirigents de l’esport, periodistes esportius i esportistes que han vingut a aquests esdeveniments no solament no el desmenteix, sinó que referma la idea que Santa Susanna és un lloc ideal per fer-hi grans competicions o trobades de treball perquè permet compaginar-ho amb un entorn natural privilegiat, amb el lleure tranquil i amb l’activitat esportiva.

Aquests són algunes de les opinions dels principals esportistes, dirigents o periodistes esportius internacionals que aquests dies han estat a Santa Susanna:

Edwin Moses, ex atleta i triple medallista olímpic mi bicampió del món:

“Santa Susanna és una meravellosa destinació esportiva, i tinc ganes de tornar-hi, agafar una bicicleta elèctrica i passejar amunt i avall. Si he d’organitzar un esdeveniment vindria a fer-lo aquí, sens dubte”. 

Tobias Hedtstück, director de competicions de la UEFA:

“Santa Susanna té una infraestructura espectacular per acollir congressos, i ofereix totes les facilitats perquè aquests esdeveniments siguin un èxit”

Dobromir Karamarinov, president de l’European Athletics:

“Santa Susanna és un lloc ideal per organitzar esdeveniments mundials com aquest, és l’escenari perfecte”

Leonz Eder, president de la International University Sports Federation (FISU):

“Santa Susanna és el lloc ideal per acollir esdeveniments. Les infraestructures son fantàstiques, l’entorn és molt bo, la gastronomia excel·lent i la gent molt acollidora. Veniu a Santa Susanna i gaudiu de la vostra estada”

Àli Kiremitçioglu, vicepresident del Comitè Olímpic de Turquia:

“He vist que hi ha molts bons professionals a Santa Susanna,  amb les habilitats per organitzar esdeveniments de diferents dimensions, alguns amb un nivell altíssim com aquest de l’AIPS”

Zsuzsa Csisztu, vicepresidenta de l’AIPS:

“Després d’aquesta experiència no puc fer més que recomanar a tothom que vingui a conèixer i gaudir de Santa Susanna, un lloc extraordinari, amb una població molt acollidora”. 

Tomas Giordano, director de premsa de la UEFA:

"Santa Susanna ho té tot per organitzar esdeveniments a nivell mundial, i a més té la platja i la muntanya perquè després dels esdeveniments la gent pugui disfrutar de l’entorn natural” 

Julián Redondo, president de l’Associació Espanyola de Premsa Esportiva:

“Aquest esdeveniment demostra la capacitat organitzativa que té Santa Susanna, amb el seu alcalde i la seva gent, capaços d’atraure a persones de més de 110 països, molts més que l’últim Congrés de l’AIPS que es va fer l’any passat a la Xina”

Lionel Dangoumau, director del diari francès L’Équipe:

“Santa Susanna té una dimensió molt adequada per acollir a molts congressistes, amb instal·lacions molt modernes i tots els serveis que necessiten els visitants”

Kiera Byland, ex atleta i medallista olímpica dels Special Olympics: 

“La meva primera impressió a Santa Susanna és fantàstica,  tot i ser un poble petit és capaç d’organitzar un gran esdeveniment com aquest, mostrant al mon el seu potencial”

Juan Ignacio Gallardo, director del diari Marca:

“Organitzar aquest congrés és estratègicament molt interessant, ja que Santa Susanna aconsegueix tenir ambaixadors a totes les nacions del món, i que parlin d’aquesta destinació tan agradable i d’aquest municipi que és ideal per a passar-hi unes vacances”

Santa Susanna ha estat treballant durant més d’un any per aconseguir aquesta cimera de l’AIPS que permet que el municipi ja formi part de la història d’aquesta associació centenària amb més de 15.000 membres a tot el món. 

El 86è Congrés de l’AIPS, apart dels seus treballs interns, ha acollit nombroses presentacions per part dels organitzadors dels JJOO de París, de la UEFA, la FIFA, Campionat Europeu d’Atletisme, Unesco, FISU, la Copa Amèrica de Vela, entre altres. També en el marc d’aquesta cimera, Edwin Moses, considerat el rei de la cursa dels 400 metres tanques, hi va presentar dilluns el seu film autobiogràfic, “Moses 13 steps”. Moses va ser or olímpic als jocs de Mont-real (1976) i Los Angeles (1984) i bronze a Seül (1988); també va ser campió del món a Hèlsinki (1983) i a Roma (1987). Actualment, Moses és president de l'Agència Antidopatge dels Estats Units i president de l'Acadèmia Laureus.

Darrera actualització: 03.05.2024 | 09:11