L’alcalde reivindica la defensa de la llengua davant el perill de retrocés al País Valencià, les Illes i la Catalunya Nord

Dilluns, 26 de de juny de 2023 a les 00:00

Joan Campolier rep la Flama del Canigó amb un discurs on remarca la unitat lingüística dels Països Catalans i recorda l’expresident d’Òmnium mort recentment Jordi Porta

La Flama del Canigó va arribar divendres a Santa Susanna per recordar que els territoris de parla catalana formen part de la mateixa comunitat lingüística i cultura. L’alcalde del poble, Joan Campolier, va fer el discurs de rebuda de la Flama amb un marcat to reivindicatiu. “Tots i cadascun de nosaltres hem de ser els ambaixadors de la nostra llengua”, va dir Campolier. “L’hem de valorar, potenciar i estimar”.

L’alcalde Campolier es va fer ressò de les darreres informacions que apunten que després de les eleccions autonòmiques a Espanya hi ha perill que retrocedeixi el català:  “La irrupció de l’extrema dreta al País Valencià i a les Illes Balears està arrossegant al PP cap a posicions més radicals amb el català. Ja han dit que revisaran els criteris lingüístics i que canviaran l’oficialitat de molts topònims per fer-los bilingues, oblidant la tradició històrica i el costum de la zona. I a la Catalunya Nord han obligat a cinc ajuntaments a canviar els reglaments municipals perquè els seus alcaldes no puguin fer servir el català en els plens”.

L’alcalde de Santa Susanna va recordar que la defensa de la llengua pròpia no es pot delegar. “Ara més que mai hem de tenir clar que nosaltres som els que hem de defensar i protegir la nostra llengua. Els demés no ho faran per nosaltres. No podem delegar aquesta funció; és nostra individual i col·lectiva.”

L’acte va servir per fer un petit homenatge a l’expresident d’Òmnium Cultura, Jordi Porta, mort el 14 de juny passat a l’edat de 86 anys. “Jordi Porta va representar la modernització d’una institució essencial per la cultura i per la llengua catalanes com és Òmnium”, va dir Campolier. I va afegir que Jordi Porta recordava que formem part d’una comunitat lingüística i cultural que cal protegir.

 

Darrera actualització: 26.06.2023 | 10:30