L’alcalde proposa reformar la llei perquè els municipis turístics es financiïn d’acord amb els serveis que donen

Divendres, 29 d'octubre de 2021 a les 19:00

Joan Campolier participa a Torremolinos a la jornada dels 40 anys de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) on han assistit diversos ministres del govern de Pedro Sánchez

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, ha proposat avui a Torremolinos la modificació de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals amb l’objectiu que els municipis turístics rebin un finançament just i d’acord amb la dimensió dels serveis que ofereixen. Campolier ho ha plantejat a la jornada “40 anys de la FEMP, proximitat i poder local” organitzat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Campolier ha participat a la taula de debat titulada “L’àmbit local i les destinacions turístiques” al costat de José Ortiz, alcalde de Torremolinos; Antonio Pérez, alcalde de Benidorm; Francisco Salado, president de la Diputació de Màlaga; Alfonso Rodríguez, alcalde de Calvià; i Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles. La taula l’han obert la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el president de la FEMP i alcalde de Vigo, Abel Caballero.

Santa Susanna ha presentat el seu model de municipi turístic, profundament compromès amb la innovació i el medi ambient que fa de la salut i l’esport un dels seus principals reclams. L’alcalde Campolier ha explicat com un poble de 3.600 habitants que supera les 12.000 places hoteleres i té dos milions de pernoctacions (dades abans de la pandèmia) és capaç de garantir un espai harmònic i no massificat.

Però també ha explicat que els municipis petits que tenen un volum de serveis gran perquè disposen d’un parc turístic important estan mal finançats. I és aquí on ha reclamat la modificació legislativa que calgui per ajustar el finançament al volum de serveis i no al nombre d’habitants, per exemple. Els representants de les corporacions locals presents al debat també van aprovar demanar que el turisme sigui reconegut com a sector estratègic.

A les jornades de Torremolinos s'ha parlat del municipalisme lligat a l'agenda urbana, destinacions intel·ligents, hisendes locals, fons europeus i el problema de la despoblació.

Darrera actualització: 29.10.2021 | 19:24