L'alcalde explica en una reunió oberta com seran els pisos socials de lloguer per a joves i famílies amb rendes baixes

Dilluns, 3 de d’abril de 2023 a les 00:05

L'interès per la iniciativa ha fet que un centenar de veïns del poble assistissin a l'assemblea que s'ha fet a la sala auditori del Centre Cívic

L'alcalde Joan Campolier ha reunit en una assemblea oberta a un centenar de veïns i veïnes del poble per explicar-los com seran els pisos socials de lloguer destinats, sobretot, als joves de Santa Susanna però també a famílies amb rendes baixes. L'ha acompanyat l'arquitecte autor del projecte, Jordi Cunill. La trobada s'ha fet aquest dissabte a la sala auditori del Centre Cívic i ha aixecat una forta expectació. Campolier va deixar clar que el primer requisit per poder accedir a un pis és estar empadronat a Santa Susanna.
Aquests pisos es construiran a La Vall, al carrer de la Ginesta. Serà habitatge social –és a dir, a un preu assequible–, públic i de lloguer. Es tracta d'un edifici de quatre plantes (amb 8 habitatges per cada planta) amb 30 pisos d'entre 55 m² i 83 m² útils, moderns, amplis i ben il·luminats.
L'edifici està pensat perquè consumeixi molt poca energia i que el cost d'accés a l'habitatge no es dispari. Per això, es fan servir solucions de bioclimatisme i energia renovable fotovoltaica sense cap cost final per als inquilins. Per exemple, a la coberta de l'edifici, el terrat, una pèrgola amb plaques solars servirà per donar ombra a l'espai i produir electricitat sostenible.
Tant la planta baixa com la coberta tenen espais comunitaris. A la planta baixa hi ha l'aparcament i la coberta té una zona enjardinada. A més, a la coberta hi ha un espai col·lectiu d'estendre la roba i una zona per rentar la roba. Aquesta bugaderia s'organitza a través d'una aplicació perquè cada inquilí pugui reservar quan la vol fer servir. Això representa un estalvi de cost i manteniment importants. La coberta també acull un espai polivalent vinculat a una gran terrassa orientada al sud per a diversos usos: esport, joc per als infants, celebracions, descans, hort urbà, etc.

Darrera actualització: 03.04.2023 | 12:58

Imatges

Imatges