L’alcalde anuncia que es posaran càmeres de videovigilància a l’estació de tren

Divendres, 14 de febrer de 2020 a les 09:00

La Junta Local de Seguretat de Santa Susanna es va reunir dimarts 11 de febrer per analitzar les dades interanuals aportades per la Policia Local, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil relatives a l’any 2019 sobre la seguretat pública del municipi. Les dades constaten un lleuger augment dels delictes contra el patrimoni, semblants a les que es van produir l’any 2017. Tot i aquest augment, es confirma que Santa Susanna manté un alt nivell de seguretat.

Les infraccions penals del 2019 van augmentar dels 689 fets de l’any 2018 a 767 enguany. Aquests augment s'atribueix, en bona mesura, als furts, que són els incidents més comuns que es donen a la població (57%), seguits pels robatoris amb força (11%), i els robatoris amb força interior de vehicle (11%). Dels incidents de seguretat ciutadana, les persones que generen inseguretat (17,2%), són les que ocupen major part de la feina policial. El total de serveis fets per la policia Local de Santa Susanna en l’anterior exercici van ser 8.728.

L’Alcalde va anunciar que en breu es posaran càmeres de videovigilància a l’estació de la RENFE, per tal de comptar amb un mitjà més en la lluita contra la petita delinqüència que opera a la població, sobretot durant els mesos d’estiu.

En un altra camp, la Junta va constatar una important millora en l’aspecte del trànsit, amb la reducció del 21,95% dels casos d’accidents de trànsit en el 2019 (96 accidents), en contraposició als que hi va haver el 2018 (130) i el 2017 (123) i molt lluny dels que hi va haver el 2016 (162).

Les actuacions en medi ambient van ser 444 i les actes d’infracció per ordenances municipals aixecades van ser 616 (238 d’elles per consum d’alcohol en la via publica). Les actuacions en matèria assistencial van ser 280.

La Junta Local de Seguretat va estar presidida per l’alcalde, Sr. Joan Campolier. Hi van assistir: la Sra. Marta Pons Mañosa, subdirectora general de Coordinació de les Policies Locals de Catalunya; el Sr. Josep Lluís Mulero, regidor de Seguretat Ciutadana; el Sr. Salvador Rossell, inspector en cap dels Mossos d’Esquadra; el Sr. Francesc Pujadas, sots-inspector del Mossos d’Esquadra; el Sr. José Ramon Roche Rodríguez, tinent 1º GC; el Sr. José Luis Couto Martínez, cap 1º GC; el cap de la Policia Local de Santa Susanna, sergent Sr. Raúl Barjuan; i els caporals, Sr. Jesús González i Sr. Lluís Pomés. També hi va assistir el secretari de l’Ajuntament, Sr. Francesc Ortiz i el Sr. Jordi Panella i Vilaró, com a coordinador de la Junta Local. Com a representant del Consell Local de Seguretat hi va assistir el Sr. Sergi Oya.

Darrera actualització: 14.02.2020 | 10:12