L’Ajuntament rep 1 milió d’euros del govern espanyol per finançar la construcció dels pisos de lloguer social de La Vall

Dilluns, 31 de de juliol de 2023 a les 13:00

El projecte tirarà endavant gràcies a la col·laboració públic-privada, té un pressupost total estimat de poc més de 5 milions d’euros i es preveu que les obres duraran fins el desembre del 2025

L’Ajuntament de Santa Susanna ha firmat amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) i amb la Generalitat un acord per finançar la construcció dels 36 pisos de lloguer social i assequible que es faran a urbanització de La Vall. Es tracta d’una línia d’ajuts vinculats als fons Next Generation per fomentar la construcció d’edificis energèticament eficients.

L’obra té un pressupost estimat de 5.289.683 euros i es realitzarà gràcies a la col·laboració públic-privada. L’Ajuntament de Santa Susanna posa el terreny on es faran els edificis i el ministeri finança l’obra amb 1.023.301,80 euros, que representa el 19,35% del cost total de l’obra. L’adjudicatari s’haurà de fer càrrec dels 4.266.381,20 euros restants, el 80,65%. La previsió és que les obres estiguin acabades el desembre del 2025.

Els pisos perquè els joves de Santa Susanna que es vulguin emancipar no hagin de marxar del poble tindran un preu de lloguer màxim de 7,50 euros el metre quadrat de superfície útil d’habitatge i de 3,74 euros per metre quadrat de superfície útil destinada a plaça d’aparcament, traster, etc. Es tracta d’un edifici de quatre plantes que aixoplugarà 36 pisos d’entre 55m2 i 83m2 útils.

L’edifici està pensat perquè consumeixi molt poca energia i el cost d’accés a l’habitatge no es dispari. Per això, es fan servir solucions de bioclimatisme (orientació de l’espai nord/sud per aprofitar la frescor o la calor; la ventilació creuada natural...) i energia renovable fotovoltaica sense cap cost final per als inquilins. Per exemple, a la coberta de l’edifici, el terrat, una macropèrgola amb plaques solars servirà per donar ombra a l’espai i produir electricitat sostenible.

Tant la planta baixa com la coberta tenen espais comunitaris. A la planta baixa hi ha l’aparcament i la coberta té una zona enjardinada. A més, a la coberta hi ha un espai d’estendre la roba col·lectiu i una zona per rentar la roba. Aquesta bugaderia s’organitza a través d'una aplicació perquè cada inquilí pugui reservar quan la vol fer servir. Això representa un estalvi de cost i manteniment importants. La coberta també acull un espai polivalent vinculat a una gran terrassa orientada al sud per a diversos usos: esport, joc pels infants, celebracions, descans, hort urbà, etc..

Darrera actualització: 31.07.2023 | 13:22

Imatges

Cartell Cartell