L’Ajuntament reordena la circulació d’alguns carrers de l’Alta Maresma i Can Torrent per reduir la contaminació

Dimecres, 9 de d’agost de 2023 a les 11:40

L’objectiu és disminuir les emissions de CO₂ en més d'un 10%, fomentar l'ús de la bicicleta i del desplaçament a peu dins de la urbanització

L'Ajuntament de Santa Susanna ha reordenat la circulació de diversos carrers de les urbanitzacions de l’Alta Maresme i Can Torrent per reduir les emissions de CO2 produïdes pel trànsit rodat de vehicles de motor. Les actuacions també persegueixen fomentar l’ús de la bicicleta per a desplaçar-se. En el conjunt de mesures adoptades s’han fet millores d'accessibilitat i rutes de prioritat pels vianants. Tot forma part de la política de l’Ajuntament d’apostar per la sostenibilitat i la innovació, com queda demostrat amb la regidora de nova creació que vetlla per aquests temes.

A l’Alta Maresma i a Can Torrent s’han creat carrers de prioritat invertida i plataforma única, eixamplament de voreres, modificant la senyalització de carrers, creant rutes i espais d'aparcament per a bicicletes i millorant l'accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda. Amb totes aquestes accions es pretén disminuir les emissions de CO₂ produïdes pel trànsit rodat en més d'un 10% sobre les comptabilitzades anteriorment.

Des del mes de juny s’estan fent treballs de senyalització viària per pacificar la mobilitat, augmentar la seguretat viària, disminuir els conflictes i la velocitat dels vehicles. També es contempla que els carrers Himàlaia, Dosrius, Sagitari, i una part del carrer Bulnes i del carrer Aquari sigui de direcció única.

Mesures obertes a revisió

Totes aquestes mesures que ha adoptat el govern són provisionals. A mitjan setembre, l’alcalde Joan Campolier té previst reunir els veïns de les zones on s’ha actuat per analitzar-les, avaluar-les i, si calgués, rectificar aquells aspectes que a la pràctica no hagin aconseguit els objectius desitjats.   

Darrera actualització: 09.08.2023 | 11:37