L’Ajuntament impulsa la redacció de la nova Agenda Urbana per fer de Santa Susanna un poble encara més sostenible

Divendres, 3 de de febrer de 2023 a les 00:00

Es dona el tret de sortida als treballs que s’hauran de fer en els pròxims 14 mesos per aconseguir els objectius de l’ODS en els camps econòmic, social i ambiental

L'Ajuntament de Santa Susanna ha donat el tret de sortida als treballs per confeccionar l'Agenda Urbana Local de Santa Susanna. Haurà d’estar feta en els pròxims 14 mesos i l'empresa adjudicatària que l’elaborarà, per encàrrec de la Diputació de Barcelona, serà "Projectes Urbans, Arquitectura i Territori SLP".

Dijous es va fer la primera reunió liderada per l'Alcalde Joan Campolier i va comptar amb la participació de regidors i tècnics municipals i representants de Diputació de Barcelona i de l'empresa adjudicatària.


L'Agenda Urbana Local consisteix en el procés de planificació estratègica urbana i territorial dels municipis, basada en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, les agendes urbanes (Nova agenda Urbana, Agenda Urbana Espanyola i Agenda Urbana de Catalunya), i la participació ciutadana. Defineix les prioritats i objectius de futur del municipi, i possibilita materialitzar els principis i objectius de les agendes globals en polítiques i accions transformadores concretes.


El seu pla d'acció és un document operatiu on s'estableixen estratègies de caràcter municipal o supramunicipal; es defineixen objectius a assolir potenciant la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, tot impulsant la gestió eficient i l'ús innovador dels recursos; es concreten les actuacions, projectes i programes a desenvolupar pels municipis a mig termini; i s'estableix un marc general per a possible accés al finançament dels projectes.


L'Ajuntament treballarà coordinadament amb la Diputació en les àrees següents: Acció Climàtica, Gerència de Serveis d'Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic, el Servei d'Agenda 2030 i Participació, i l'Oficina d'Habitatge.

Darrera actualització: 03.02.2023 | 13:07