L’Ajuntament digitalitza tot Santa Susanna en 3D per millorar la gestió municipal, els serveis i fer la planificació urbanística

Dimarts, 26 de de setembre de 2023 a les 00:00

El laboratori VIMAC de la UPC ha construït el que es coneix com a bessó digital i que és la representació virtual del municipi amb un grau de resolució que arriba a un centímetre de la mida real

El municipi de Santa Susanna està digitalitzat amb un nivell de precisió tal que fent un zoom es pot arribar a captar un objecte d’un centímetre de mida. Es tracta d’una digitalització que servirà per millorar els serveis municipals en general, i per treballar sobretot la planificació urbanística. És a dir, serà útil en la gestió urbana així com en les noves construccions públiques i privades. Servirà de base per a les noves edificacions BIM projectades al municipi i en la millora de les existents permetent incorporar condicionants ambientals i contextos urbanístics, entre d’altres als estudis. També proveirà de dades topogràfiques a l’abast dels professionals que treballin al municipi i validarà l’adequació d’aquests a les necessitats de Santa Susanna.

El que s’ha fet és el que es coneix tècnicament com a bessó digital, que no és altra cosa que la representació virtual del món real incloent-hi objectes, processos, etc. Els encarregats de fer-ho han estat els responsables del laboratori VIMAC de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). És un projecte molt innovador de gestió municipal mitjançant les noves tecnologies, que situa a Santa Susanna, novament, a l’avantguarda de la innovació.

La primera fase del projecte consisteix en l’aixecament del front marítim amb l’objectiu de comparar resultats abans i després del projecte de renaturalització que s’està fent actualment. S’ha realitzat un model digital emprant drons i fotogrametria del front marítim com a base documental i topogràfica que servirà per conèixer i validar les actuacions dutes a terme. La precisió és un dels elements claus, s’assoleix un nivell centimètric sobre les zones mapejades i s’incorporen automàticament al model digital del municipi.

Darrera actualització: 26.09.2023 | 12:30

Imatges

Fotos Fotos