L'Agenda Rural de Catalunya entra en la seva fase de participació

Dijous, 17 de juny de 2021 a les 15:00

Els tallers temàtics estan oberts a tothom que hi vulgui participar i es fan online amb inscripció prèvia

L’Agenda Rural de Catalunya és un projecte per situar en el centre del debat territorial i del desenvolupament sostenible a Catalunya i a Europa la importància social, cultural, mediambiental i econòmica dels territoris rurals. Seguint l’estratègia de desenvolupament rural europea, l’Agenda Rural de Catalunya té entre els seus objectius dinamitzar les zones rurals i situar-les en el centre de la presa de decisions sobre les estratègies de desenvolupament territorial. I es complementa perfectament amb l’Agenda Urbana 2030.

La Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural ha encarregat l’elaboració de l’Agenda per analitzar els reptes del món rural i identificar actuacions que abastin els diferents àmbits de treball. Amb una Agenda Rural de Catalunya compartida amb els actors implicats en el desenvolupament rural i sostenible es pretén influir en la priorització de polítiques i accions per a la ruralitat de la Política Agrària Comuna i de Desenvolupament Rural 2021-2027 i les polítiques de Desenvolupament Econòmic i Local.

L'Agenda Rural entra ara en la seva fase de participació. Per això, les quatre entitats impulsores del projecte, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS), organitzen uns tallers temàtics per acabar de definir propostes.

 Estan oberts a tothom qui hi vulgui participar, inclosos els ens locals. Els tallers previstos són els següents i es realitzaran en format online en les següents dates:

  • 18 de juny -  “Persones, benestar i repte demogràfic”
  • 21 de juny -  “Transició ecològica, canvi climàtic i diversitat”
  • 22 de juny -  “El territori connectat”
  • 23 de juny -  “Sistema agroalimentari”
  • 01 de juliol -  “Sistema forestal”
  • 02 de juliol -  "Innovació i dinamització econòmica i social”

Es pot tramitar la inscripció al taller que es vulgui en aquest enllaç

Darrera actualització: 17.06.2021 | 11:23