La nova escullera de la Platja de les Dunes permet guanyar terreny i protegir el passeig i la via

Dilluns, 6 de de febrer de 2023 a les 08:39

L’Ajuntament ha aprofitat les obres per millorar l’enllumenat de la zona amb la qual cosa es guanya en seguretat i confort

Santa Susanna ha estrenat una nova escullera a la Platja de les Dunes que protegeix el passeig i la via del tren. S’han construït 350 metres de protecció aconseguint, a més, guanyar una mica d’espai per consolidar una zona especialment estimada pel poble.

Els treballs han anat a càrrec de l’Administrador de les Infraestructures Ferroviàries de l’estat (Adif). Els onze dies de temporal que hi va haver entre finals de febrer i començaments de març de l’any passat es va endur  un tram de més de 150 metres de la platja de les Dunes. La força de l’aigua no solament va engolir la sorra de la platja, sinó que va arribar fins a la mateixa via de tren. Per unes hores, la línia de Rodalies R1 i RG1 va quedar inutilitzada i el servei entre Pineda de Mar i Malgrat de Mar es va haver de fer per carretera. L’alcalde  Joan Campolier es va posar en contacte amb els responsables de Costes del Govern de la Generalitat, de l’Administració General de l’Estat i també d’Adif per solucionar-ho.

Les obres que ara tot just han acabat serviran per protegir aquesta zona d’un temporal com el de fa un any i evitar un problema ecològic i econòmic .

Aprofitant les obres de l’escullera, l’Ajuntament de Santa Susanna ha millorat l’enllumenat del passeig amb l’objectiu de guanyar en seguretat però també fer que la zona sigui més confortable.

Darrera actualització: 06.02.2023 | 08:41